Hidroelectrica, după incendiul de la Porţile de Fier: Nu a fost afectat sistemului energetic naţional

Funcţionarea sistemului energetic naţional nu a fost afectată de incident, a transmis, joi noaptea, Biroul de Presă al Hidroelectrica, în urma incendiului de la un transformator de la Porţile de Fier I.

1494 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica, după incendiul de la Porţile de Fier: Nu a fost afectat sistemului energetic naţional

Hidroelectrica, după incendiul de la Porţile de Fier: Nu a fost afectat sistemului energetic naţional

Potrivit Hidroelectrica, incendiul a izbucnit în jurul orei 20.30, la Hidrocentrala Porţile de Fier, la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5.

„Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menţionăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranţa, autospecialele de intervenţie vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet. Din motive de precauţie şi pentru a facilita intervenţia pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 şi HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt in proces de repornire şi vor fi repuse în funcţiune imediat ce condiţiile de siguranţă sunt îndeplinite 100%”, transmite Hidroeletrica.

Reprezentanţii Hidroelectrica spun că în cursul dimineţii de vineri se va efectua o evaluare a pagubelor, iar ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea reprerelor afectate şi restabilirea condiţiilor normale de lucru.

Funcţionarea sistemului energetic naţional nu a fost afectată de incident, potrivit sursei citate.

Un incendiu violent a izbucnit joi seara la un transformator electric care aparţine de Hidrocentrala Porţile de Fier 1. Nu s-au înregistrat victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici