Hidrologii atenţionează asupra riscului de inundaţii în aproape toată ţara

Hidrologii au emis, vineri, o atenţionare asupra riscului ca, sâmbătă şi duminică, în aproape toată ţara să se producă inundaţii locale şi viituri, având în vedere atenţionarea emisă, cu câteva ore înainte, de meteorologi, care prognozau ploi torenţiale.

30 afișări
Imaginea articolului Hidrologii atenţionează asupra riscului de inundaţii în aproape toată ţara

Hidrologii atenţionează asupra riscului de inundaţii în aproape toată ţara (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Hidrologii susţin că, de vineri noapte, este posibil să apară inundaţii cu caracter local pe râurile mici, precum şi formarea de viituri rapide pe versanţi.

Creşterile de niveluri şi debite pot duce la depăşirea cotelor de atenţie, sâmbătă pe râurile mici din bazinele Târnavelor, Oltului superior şi mijlociu, Homorodului, Râului Negru, Sucevei, Moldovei, Siretului superior, Prutului superior, Jijiei şi Bahluiului.

De duminică, inundaţiile pot apărea şi pe râurile mici din bazinele hidrografice ale Jiului, Oltului inferior, Vedei, Argeşului, Ialomiţei, Buzăului, râului Râmnicu Sărat, Putnei, Trotuşului, Bârladului, dar şi pe râurile din Dobrogea.

Hidrologii au avertizat, în acest sens, prefecturile din 33 de judeţe.

Avertizarea hidrologică vine la doar câteva ore după ce meteorologii au emis o atenţionare cod galben pentru 39 din cele 42 de judeţe din România, ei prognozând că, din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică seară, vremea se va răci accentuat, fiind posibile ploi, grindină şi vijelii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici