Cod galben de ploi şi vijelii, în aproape toată ţara

Meteorologii au emis, vineri, o atenţionare meteo cod galben pentru 39 din cele 42 de judeţe din România, ei prognozând că, din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică seară, vremea se va răci accentuat, fiind posibile ploi, grindină şi vijelii.

21 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi şi vijelii, în aproape toată ţara

Cod galben de ploi şi vijelii, în aproape toată ţara

Astfel, conform atenţionării meteo, de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă şi până duminică seară, "instabilitatea atmosferica se va accentua în toate regiunile, începand din cele nord-vestice".

"În această noapte (vineri spre sâmbătă, n.r.) şi în cursul zilei de mâine (sâmbătă, n.r.), în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metrul pătrat şi, izolat, 45- 50 de litri pe metrul pătrat în Maramureş, Transilvania, jumătatea nordică a Moldovei şi la munte", se precizează în textul atenţionării emise de meteorologi.

Aceştia mai arată că, de sâmbătă după-amiază şi până duminică seară, vremea va deveni treptat instabilă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei.

În aceste zone, meteorologii aşteaptă averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină.

Cantităţile de precipitaţii aşteptate aici sunt, în mod normal, de 25 de litri pe metrul pătrat, însă în unele zone ar putea ajunge şi la 55 - 60 de litri pe metrul pătrat. 

Meteorologii notează şi că vremea "se va răci accentuat, în cursul zilei de sâmbătă în vestul, centrul şi nordul ţării, iar duminică şi în restul teritoriului".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici