Hind Rajab, fetiţa din convorbirea telefonică care devenise un simbol al războiului, a fost găsită moartă în Gaza

Hamas a anunţat acest lucru, punând capăt speranţei de a o găsi pe micuţă în viaţă.

1413 afișări
Imaginea articolului Hind Rajab, fetiţa din convorbirea telefonică care devenise un simbol al războiului, a fost găsită moartă în Gaza

Hind Rajab a murit. Trupul neînsufleţit al fetiţei palestiniene de 6 ani care a dispărut timp de aproape două săptămâni în mijlocul confruntărilor din Gaza a fost găsit împreună cu al celorlalţi membri ai familiei ei. Hamas a anunţat acest lucru, punând capăt speranţei de a o găsi pe fetiţa încă în viaţă.

Vocea ei, înregistrată într-un apel telefonic dramatic către Semiluna Roşie, devenise simbolul dramei trăite de zeci de mii de copii prinşi în ciocnirea dintre Israel şi grupările islamiste.

Doi salvatori din Semiluna Roşie Palestiniană (PRCS), care fuseseră trimişi s-o salveze pe Hind şi pe rudele sale, au fost găsiţi morţi în apropiere. PRCS i-a acuzat pe israelieni că i-au ucis „în mod deliberat”.

Fetiţa devenise un simbol după un apel telefonic. „Tancul este lângă mine. Se mişcă... Vii să mă iei? Sunt atât de speriat". Apelul disperat, cu o voce slabă, era efectut de Hind Rajab, care era prinsă într-o maşină în oraşul Gaza sub o ploaie de gloanţe şi înconjurată de cadavrele rudelor ei moarte. Era la telefon cu Ran Fagih, un call center, operator de urgenţă al Semilunii Roşii Palestiniene.

BBC a reconstituit tragedia din spusele mamei

Una dintre multele poveşti tragice ale războiului din Fâşie a fost spusă de BBC, care a reuşit să vorbească cu mama micuţei, Wissam, şi să reconstituie calvarul.

Era luni, 29 ianuarie, când a sosit ordinul de la armata israeliană de a evacua zonele de la vest de oraşul Gaza şi de a se deplasa spre sud. „Am fost îngroziţi şi am vrut să scăpăm” îşi aminteşte Wissam, care a pornit pe jos împreună cu fiul ei cel mare spre spitalul Ahli, la est de oraş. Micuţei Hind i s-a găsit un loc în maşina unchiului ei, alături de alte rude, pentru că „a fost foarte frig şi ploua”.

După o scurtă porţiune de drum, maşina s-a trezit sub focul tancurilor israeliene. În acel moment, familia închisă în maşină şi-a chemat rudele pentru ajutor. Unul dintre ei a contactat sediul de urgenţă al palestinianului. Semiluna Roşie, la 80 km distanţă în Cisiordania. Din Ramallah, centrul de apel a sunat la telefonul mobil al unchiului lui Hind, dar fiica lui Layan, în vârstă de 15 ani, a răspuns şi a spus cum au fost ucişi părinţii şi fraţii ei.

„Ne împuşcă”, spunea fata la telefon. Apoi, ţipetele şi tăcerea.Când operatorul Semilunii Roşii a sunat înapoi, Hind a fost cea care răspunde, sufocată de frică, devinind clar că ea era singura supravieţuitoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici