Hossu: Legea salarizării unice va îngheţa salariile mari

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că prin legea de salarizare unitară vor fi majorate veniturilor bugetariilor cu salarii mici şi îngheţate salariile mari astfel încât în patru-şase ani să se reducă decalajul dintre salariul minim şi cel maxim de la un raport de 1 la 50 la 1 la 15.

101 afișări
Imaginea articolului Hossu: Legea salarizării unice va îngheţa salariile mari

Hossu:Legea salarizării unice va îngheţa salariile mari

Hossu a precizat că proiectul legii salarizării unice în sistemul bugetar ar putea fi gata în maximum trei luni dacă se lucrează intens, iar întreg procesul de adaptare a acesteia ar putea fi finalizat în patru-şase ani.

Liderul sindical a precizat că la întâlnirea de vineri cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, partenerii sociali au spus că pentru a se reduce raportul dintre salariul minim şi cel maxim este necesară creşterea cu prioritate a salariilor mici, în special pentru cei nou angajaţi.

Principiul reducerii decalajului dintre salariul minim şi cel maxim a fost enunţat de sindicalişti din noiembrie anul trecut, când s-a propus pentru semnare un acord privind legea salarizării unice în sistemul bugetar.

 

Premierul Emil Boc, a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor, că nu poate avansa la acest moment date privind nivelul de creştere a salariilor şi pensiilor.

"Nu ne cereţi astăzi să vă spunem exact date sau cum vor creşte salariile, cu cât vor creşte, dacă vor creşte, care va fi procentul pensiilor. Acel lucru îl vom spune exact şi clar joi, când vom adopta în Guvern proiectul de buget. Până atunci facem toate aceste calcule, toate aceste analize. Obiectivul nostru este să realizăm un echilibru între componenta economică şi componenta socială", a spus Boc.

Premierul a precizat că orice date privind majorările de salarii şi pensii reprezintă în prezent doar supoziţii.

"Orice analiză, orice decizie se bazează pe o analiză care în acest moment este la nivelul ministerelor şi a structurilor ministeriale. De aceea, vreau să fie foarte clar: orice dezbatere pe care o veţi genera pe măsuri şi planuri anticriză, pe măriri de salarii cu atâta sau cu atâta, pensii cu atât sau cu atâta, aceste lucruri sunt doar supoziţii", a declarat Boc, în conferinţă de presă.

Proiectul de buget va fi prezentat sindicatelor şi aptronatelor, urmând ca în şedinţa de Guvern din 29 ianuarie să fie aprobat.

Citeşte şi

Hossu: Luni vom vedea primele file din buget

Sindicate şi Guvernul: Legea de salarizare unică, funcţională în cel mult şase luni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici