Hotărârea judecătorească privind evacuarea sediului PRM, definitivă şi executorie. Vezi aici documentul - Mediafax

Hotărârea judecătorească privind evacuarea sediului PRM, definitivă şi executorie. Vezi aici documentul

Hotărârea judecătorească în baza căreia reprezentanţii foştilor proprietari au venit să evacueze Partidul România Mare din clădirea în care acesta funcţionează este definitivă şi executorie conform legii, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX avocatul Marin Petre.

473 afişări
Imaginea articolului Hotărârea judecătorească privind evacuarea sediului PRM, definitivă şi executorie. Vezi aici documentul

Hotărârea judecătorească privind evacuarea sediului PRM este definitivă şi executorie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

VEZI AICI DOCUMENTUL

Reprezentantul urmaşului lui Nicolae Caranfil, fost mare inginerromân, care a fost proprietarul locuinţei din Emille Zola în carefuncţionează PRM, a explicat că hotărârea pronunţată în şedinţăpublică în 30 septembrie 2010 a fost învestită cu titlu executoriuconform legii.

"Toate hotărârile de ordonanţă preşedinţială sunt executoriiîncă de la prima instanţă. Aşa spune legea, care este foarte clarăîn acest sens. Acest gen de hotărâre este definitivă şi executorie,nefiind însă irevocabilă. Din acest motiv, ea poate fi atacată curecurs şi a şi fost. Noi spunem doar că este executorie, amînvestit-o cu titlul executoriu şi am apelat la forţa legii pentrua o pune în practică", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul MarinPetre, reprezentantul urmaşului inginerului Caranfil, Andrew GeorgeCaranfil.

Acesta a ţinut să contrazică şi alte susţineri ale preşdinteluiPRM, afirmând că, potrivit datelor de la Registrul Comerţului,firma Editura Speranţa SRL nu are nici sediul, nici punctul delucru în imobilul din strada Emile Zola, iar cabinetul deeuroparlamentar al lui Vadim Tudor nu este înregistrat legal laaceastă adresă.

"Din datele de la Registrul Comerţului nu rezultă că ar existavreo legătură între Editura Speranţa şi acest imobil. Nicicabinetul europarlamentar al domnului Vadim Tudor nu figureazănicăieri ca fiind înregistrat aici. Aceste cabinete au un regimspecial, există o evidenţă a lor, în care însă nu apare vreuncabinet al europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor", a maideclarat avocatul Marin Petre.

Avocatul lui Andrew George Caranfil a susţinut că atât CorneliuVadim Tudor, cât şi ceilalţi membri de partid vor părăsi imobilulîn cursul zilei, el precizând totodată că inventarierea bunurilorva dura până seara.

Avocatul Petre Marin îl însoţeşte în sediul PRM pe executoruljudecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, alături de o echipă de circa15 poliţişti.

"Facem inventarierea acum", a spus Marin, adăugând că aceasta vadura până în jurul orelor 19.00-20.00.

În hotărârea judecătorească nr. 18831 pronunţată înşedinţă publică în 30 septembrie 2010, document obţinut deMEDIAFAX, se arată că reprezentanţii reclamantului au solicitatinstanţei să dispună pe calea ordonanţei preşedinţiale - o cale "deurgenţă" - evacuarea PRM din sediul din strada Emile Zola, având învedere faptul că, deşi este proprietar, reclamantul nu a putut săintre în posesia bunului său "o perioadă foarte lungă de timp".

Mai mult, din primăvara anului trecut, de când i-a fostconstatat dreptul de proprietate asupra imobilului şi l-a intabulatîn Cartea Funciară, reclamantul plăteşte taxe şi impozite"foarte mari la stat", fără însă a putea folosi în vreun felimobilul.

Un alt motiv de urgenţă este acela că urmaşul lui NicolaeCaranfil, Andrew George Caranfil, are peste 80 de ani, locuieşte înSUA, vrea să se întoarcă în ţară, dar nu are unde să locuiască,proprietatea sa din strada Emile Zola nr. 2 fiind ocupatăabuziv.

Un alt motiv pentru care PRM ar trebui evacuat de urgenţă ar fişi "prevenirea unei pagube iminente care nu s-ar putea repara".

"Imobilul se degradează, fiind folosit în mod impropriuca adăpost pentru câinii vagabonzi şi pentru diverse întruniri,reclamantul fiind împiedicat să-l renoveze, consolideze şi să-l punîn valoare", reţine instanţa, citând din susţinerilereclamantului.

Urmaşul lui Nicolae Caranfil acuză totodată şi faptul că PRM "aschimbat destinaţia imobilului", o parte din spaţiu fiind folosită"pentru activităţi de tipărire de cărţi şi ziare".

Un alt motiv pentru care PRM a pierdut procesul cuurmaşii inginerului Caranfil îl reprezintă restanţele la platacurentului electric pentru sediul din strada Emile Zola, lucru pecare instanţa îl consideră un "aspect de natură să justificeurgenţa măsurii solicitate de proprietar".

Inginerul Nicolae Caranfil, căruia i-ar fi aparţinutproprietatea din strada Emile Zola nr. 2, în care funcţioneazăsediul PRM, este cel care a pus bazele reţelei moderne deelectricitate şi gaze din Bucureşti. În plus el a fost şi cel cares-a ocupat şi de gestionarea salbei de lacuri din Capitală,ocupând, din 1930, funcţia de şef al Societăţii Generale de Gaz şiElectricitate Bucureşti, precum şi pe cea de director general alUzinelor Comunale Bucureşti, care se ocupau cu exploatarea surselorde apă şi canalizare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici