Hotelul din Venus în piscina căruia s-a înecat un copil de 5 ani, amendat cu 20.000 de lei de ANT

Hotelul din staţiunea Venus în piscina căruia s-a înecat un copil de cinci ani a fost amendat cu 20.000 de lei de Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), întrucât persoana desemnată să supravegheze piscina nu avea certificat de salvamar.

1297 afișări
Imaginea articolului Hotelul din Venus în piscina căruia s-a înecat un copil de 5 ani, amendat cu 20.000 de lei de ANT

Hotelul din Venus în piscina căruia s-a înecat un copil de 5 ani, amendat cu 20.000 de lei de ANT (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele ANT, Mirela Matichescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că reprezentanţii Autorităţii au făcut un control la hotelul respectiv, stabilind că unitatea avea o persoană desemnată cu supravegherea piscinei şi acordarea primului ajutor, dar că aceasta nu avea certificatul de salvamar, aşa cum prevede legea.

Din acest motiv, hotelul a fost sancţionat cu 20.000 de lei.

Mirela Matichescu a precizat că, în rest, unitatea respecta toate prevederile legale, având panou de avertizare la piscină şi având afişat şi programul de funcţionare al acesteia.

Un copil de cinci ani a murit, miercuri seară, după ce a căzut în piscina unui hotel din staţiunea Venus.

Conform anchetatorilor, copilul se afla la mare împreună cu părinţii, sosiţi din Bucureşti, iar miercuri seară s-a jucat pe terasa hotelului. La un moment dat, părinţii au sesizat dispariţia copilului şi au alertat personalul unităţii de cazare.

Ulterior, copilul a fost găsit în piscina hotelului, fiind scos din apă de un turist.

Cadrele medicale de la Ambulanţă care au sosit imediat la locul incidentului au încercat timp de mai multe zeci de minute să îl resusciteze pe copil, care a fost transportat la Spitalul Municipal Mangalia, iar în jurul orei 22.35 a fost constatat decesul. Cadavrul a fost dus la Morga Mangalia pentru necropsie.

Poliţiştii constănţeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz, cercetările fiind continuate pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs incidentul.

Potrivit anchetatorilor, piscina hotelului în care s-a înecat copilul este supravegheată în timpul programului, adică între orele 08.00-18.00, de un angajat, iar apelul la 112 prin care se anunţa incidentul a fost făcut în jurul orei 21.10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici