Hotelul Dunărea, din zona Gării de Nord, va fi reabilitat şi va fi transformat în Centru Cultural

  • Clotilde Armand: Hotelul Dunărea va fi reabilitat.
  • Hotelul Dunărea se află în apropierea Gării de Nord.
  • Fostul Hotel Dunărea va fi transformat în Centru Cultural.
588 afișări
Imaginea articolului Hotelul Dunărea, din zona Gării de Nord, va fi reabilitat şi va fi transformat în Centru Cultural

Hotelul Dunărea, din zona Gării de Nord, va fi reabilitat şi va fi transformat în Centru Cultural

Hotelul Dunărea are 7 etaje şi 70 de camere. În hotel vor fi expoziţii şi spaţii în care artiştii să lucreze. În prezent, fostul Hotel Dunărea este proprietate privată. Hotelul Dunărea a fost construit în perioada 1935-1940. După cutremurul din 1977, Hotelul Dunărea a fost abandonat.

Bucureştiul e pe cale să mai aibă un Centru Cultural. Nu în viitorul foarte apropiat, dar suntem pe calea cea bună. Cel puţin asta spune Clotilde Armand, care a anunţat ieri pe Facebook că a obţinut avizul de reabilitare al Hotelului Dunărea de lângă Gara de Nord – clădire care se află în paragină. Clotilde vrea să facă în hotelul de 70 de camere mai multe centre expoziţionale şi spaţii în care artiştii să lucreze.

Totuşi, Primăria Sectorului 1 mai are de trecut un obstacol – hotelul este în prezent proprietate privată şi trebuie să se întoarcă în domeniul public ca să se transforme în Centru Cultural.

„Eu văd aşa lucrurile. Am avut un centru cultural. L-am închis, îl redeschidem în 2024 şi în acelaşi timp mai am aşa un breaking news. Toate lucrurile astea se întâmplă la început de an, când nişte teatre rămân homeless. Teatrul Nottara, de pildă, nu are loc pentru desfăşurarea activităţii decât până la finalul stagiului. Discutăm despre nişte probleme urgente care apar pe ordinea politică în felul în care lucrurile s-au aşezat la finalul anului trecut. Unde o să mergeţi la teatru în Sectorul 1 anul acesta?”, a spus Oana Şerban, doctor în filosofie, la Aleph News.

„Fostul Hotel Dunărea a devenit cartea de vizită a Capitalei fiind situat lângă Gara de Nord. Am însă o veste bună. Aşa cum am promis, pentru mine şi echipa mea, reabilitarea şi punerea în valoare a clădirilor emblematice şi de patrimoniu din Sectorul 1 sunt o prioritate. Astăzi vă anunţ că am făcut un pas important pentru reabilitarea fostului Hotel Dunărea, de lângă Gara de Nord. La finalul anului trecut am semnat contractul de realizare a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) pentru acest obiectiv de investiţii. Imobilul de lângă Gara de Nord a fost construit în perioada 1934-1940, însă a fost grav afectat de cutremurul din 1977. Clădirea are 70 de camere dispuse pe 7 etaje cu o suprafaţă de aproximativ 2.750 metri pătraţi, în timp ce terenul are o suprafaţă de 493 de metri pătraţi. Vrem să facem o reconversie funcţională a acestui imobil şi să-l transformăm în Centrul Cultural al Sectorului 1. Vom amenaja un spaţiu dedicat artiştilor şi unde vom crea spaţii expoziţionale. După cum ştiţi, Hotelul Dunărea se află în acest moment în proprietate privată, dar noi vrem să-l transformăm într-un obiectiv de utilitate publică şi să-l redăm comunităţii locale”, a scris Clotilde Armand.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici