Hoţi de combustibil din vagoane cisternă, opriţi cu focuri de armă de poliţişti

Un tânăr din judeţul Constanţa, care are aproximativ 20 dosare penale pentru furturi din vagoanele de marfă, a fost prins din nou în timp ce fura combustibil din vagoane cisternă în zona Staţiei C.F. Saligny, poliţiştii fiind nevoiţi să facă uz de armă pentru capturarea acestuia.

217 afișări
Imaginea articolului Hoţi de combustibil din vagoane cisternă, opriţi cu focuri de armă de poliţişti

Hoţi de combustibil din vagoane cisternă, opriţi cu focuri de armă de poliţişti (Imagine din arhivă: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, subcomisarul Cerasela Miron, lucrătorii secţiei, împreună cu agenţi de pază de la SC Rompetrol SA, au organizat, în noaptea de luni spre marţi, o acţiune de prevenire şi combatere a furturilor de produse petroliere din vagoanele cisternă care circulă pe relaţia Constanţa - Cernavodă.

În timpul acestei operaţiuni au fost observaţi trei bărbaţi care urcaseră pe vagoanele unui tren de marfă şi încărcau benzină în recipiente din material plastic.

"Modul lor de operare este simplu. Urcaţi pe vagoanele cisternă, indivizii deschid capacul şi scufundă în interiorul cisternei un bidon legat cu frânghii. După umplere scot bidonul din cisternă, repetând operaţiunea", a explicat subcomisarul Cerasela Miron.

Cei trei au fost somaţi să se predea de către poliţişti, iar un agent din cadrul Biroului Investigaţii Criminale a folosit arma de vânătoare din dotarea secţiei, cu cartuşe cu bile din cauciuc, neletale, trăgând două focuri, unul în plan vertical şi unul către hoţi.

"După executarea celui de-al doilea foc se pare că unul dintre hoţi a fost lovit pentru că s-a auzit un strigăt, dar nu a fost prins", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Transporturi Constanţa.

Poliţiştii au reuşit însă să-l prindă pe Iulică Ţurcanu, în vârstă de 20 de ani, din comuna constănţeană Saligny. Tânărul, fără ocupaţie, este cunoscut cu antecedente penale pentru furturi din vagoane, având aproximativ 20 de dosare penale întocmite pentru astfel de fapte. Acestuia i-a fost întocmit un nou dosar de cercetare penală pentru furt calificat, rupere de sigilii şi pătrunderea fără drept în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare.

La locul faptei a fost găsită aproximativ o jumătate de tonă de benzină, poliţiştii continuând ancheta pentru identificarea şi prinderea celorlalte două persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici