Hunedoara: Crişul Alb a crescut cu 10 centimetri peste cota de inundaţie; pompierii construiesc dig - FOTO

Un dig din saci de nisip este ridicat, marţi, în zona localităţii hunedorene Bucureşci pentru a proteja locuinţele după ce, în urma ploilor, nivelul Crişului Alb a crescut cu 10 centimetri peste cota de inundaţie, râul aflându-se sub cod portocaliu de inundaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX

434 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Crişul Alb a crescut cu 10 centimetri peste cota de inundaţie; pompierii construiesc dig - FOTO

Hunedoara: Crişul Alb a crescut cu 10 centimetri peste cota de inundaţie; pompierii construiesc dig - FOTO

Creşterea nivelului Crişului Alb a determinat autorităţile hunedorene să dispună consturirea unui dig din saci de nisip în zona localităţii Bucureşci.

”Atenţionarea hidrologică, cod portocaliu pe râul Crişul Alb şi afluenţii acestuia, s-a concretizat prin creşterea nivelului râului cu 10 centimetri peste cota de inundaţie, în zona localităţii Bucureşci. Preventiv, 35 pompieri ai I.S.U. Hunedoara, 10 jandarmi ai I.J.J. Hunedoara, 15 militari ai Unităţii Militare din Brad, precum şi specialişti ai Sistemul de Gospodărire a Apelor şi voluntari intervin în sprijinul populaţiei din zona Bucureşci prin construirea unui dig din saci cu nisip destinat protecţiei locuinţelor”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Potrivit sursei citate, în zonă au fost dislocate şi două diguri mobile. Mai mult, DJ 741, ce face legătura între localităţile Bucureşci şi Curechiu, este blocat din cauza torenţilor generaţi de ploile torenţiale.

O echipă de la I.S.U. Alba intervine, cu ajutorul a trei motopompe, în sprijinul forţelor din judeţul Hunedoara, iar în caz de nevoie, zeci de pompieri din judeţele învecinate vor ajunge în Hunedoara.

”La ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Ovidiu Vasilică, la nevoie, zeci de pompieri din judeţele învecinate sunt pregătiţi să acţioneze solidar cu echipele de intervenţie hunedorene”, a mai precizat spune Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU.

Ploile din ultimele 24 de ore au afectat zeci de gospodării din 14 localităţi hunedorene, fiind inundate curţi, beciuri şi fântâni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici