Hunedoara: Peste 500 de hectare de teren agricol au fost inundate

Peste 500 de hectare de teren din comunele Vaţa de Jos şi Baia de Criş, judeţul Hunedoara, au fost inundate.

152 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Peste 500 de hectare de teren agricol au fost inundate

Hunedoara: Peste 500 de hectare de teren agricol au fost inundate

Pompierii din Brad au intervenit luni pentru îndiguirea cu saci de nisip a curţilor din două gospodării care se aflau în pericol de a fi inundate, în urma deversării râului Crişul Alb, în localitatea Prihodişte, comuna Vaţa de Jos.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vaţa de Jos şi ai Administraţiei Bazinale de Apă „Crişuri”.

În comunele Vaţa de Jos şi Baia de Criş aproximativ 530 hectare de teren agricol sunt acoperite de apă.

La Staţia hidrometrică Vaţa de Jos, debitul râului Crişul Alb nu a atins cota de pericol, iar tendinţa este de scădere a nivelului apei, a transmis ISU Hunedoara.

Pentru bazinul hidrografic al râului Crişul Alb, din nordul judeţului Hunedoara, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică Cod portocaliu valabilă până marţi, la ora 16.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
teren,
inundat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici