Hunedoara: Promovabilitate de 21,02% la bacalaureat, cu 2 procente mai mult decât în toamna lui 2011

Doar 409 candidaţi dintre cei 1.945 care s-au prezentat la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţul Hunedoara au obţinut medii de trecere, promovabilitatea fiind de 21,02%, mai mare cu aproximativ două procente faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut.

149 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, promovabilitatea în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţ este de 21,02 la sută, înaintea depunerii contestaţiilor.

Conform sursei citate, dintre cei 1.945 de absolvenţi care s-au prezentat la examen doar 409 au fost declaraţi admişi.

Niciun absolvent nu a obţinut media 10, un singur candidat având media peste 9.00.

Cele mai multe medii - 325 - au fost cuprinse între 6.00 şi 7.00.

Potrivit sursei citate, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat şapte candidaţi au fost eliminaţi, iar 412 dintre cei 2.357 înscrişi iniţial nu s-au prezentat la examen.

În 2011, înaintea depunerii contestaţiilor, doar 450 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara din cei 2.371 care s-au prezentat la sesiunea a doua de bacalaureat au promovat, adică 18,97 la sută.

În prima sesiune a bacalaureatului din acest an, promovabilitatea a fost de 36,99 la sută înaintea depunerii contestaţiilor, crescând în urma soluţionării acestora la 37,72 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici