Iacob, în proiectul de management pentru postul de şef al DNA: La Direcţie sunt 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi

În prezent, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi, precizează Marius Iacob, procurorul şef adjunct al DNA, în proiectul de management pentru susţinerea candidaturii la şefia DNA.

1392 afișări
Imaginea articolului Iacob, în proiectul de management pentru postul de şef al DNA: La Direcţie sunt 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi

Iacob, în proiectul de management pentru postul de şef al DNA: La Direcţie sunt 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi

Înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) duce la modificarea competenţei DNA cu privire la persoanele care deţin calitatea de judecător sau procuror, transmite procurorul şef adjunct al DNA, în proiectul de management pentru susţinerea candidaturii la şefia DNA.

Legea 207/2018 prevede şi obligaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a înainta cauzele în care sunt cercetaţi magistraţi, la momentul la care secţia devine operaţională, spune Marius Iacob, care precizează că, în prezent, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de cauze care se află în această situaţie.

"Pentru că se modifică în acest mod competenţa Direcţiei, şi dispoziţiile referitoare la organizarea DNA din Regulamentul de ordine interioară trebuie modificate urgent, întrucît Serviciul pentru combaterea infracţiunilor în justiţie trebuie desfiinţat, iar întreaga activitate a Secţiei de combatere a corupţiei trebuie regândită", potrivit sursei citate.

Vineri, ministerul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că procedura va fi reluată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici