Iaşi: Aproximativ 65.000 de sarmale, vin, sucuri şi mere vor fi împărţite pelerinilor de Sfânta Parascheva

Aproximativ 65.000 de sarmale, vin, sucuri şi mere vor fi împărţite, marţi, la Iaşi, pelerinilor care participă la sărbătoarea Sfintei Parascheva, după Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, numărul credincioşilor care s-au închinat deja la racla cu sfintele moaşte fiind de 125.000.

274 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Aproximativ 65.000 de sarmale, vin, sucuri şi mere vor fi împărţite pelerinilor de Sfânta Parascheva

Iaşi: Aproximativ 65.000 de sarmale, vin, sucuri şi mere vor fi împărţite pelerinor de Sfânta Parascheva (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Iaşi, şi în acest an municipalitatea va împărţi sarmale pelerinilor care vin la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Masa pelerinilor va avea loc după slujba de la Catedrala Mitropolitană, la Cantina de Ajutor Social din Iaşi, unde vor împărţite aproximativ 65.000 de sarmale.

În zona unde vor fi aduse oalele cu mâncare vor fi montate garduri metalice, iar poliţiştii locali vor permite accesul în grupuri de câte 50 de persoane, pentru a evita producerea unor busculade.

Totodată, credincioşii vor primi vin, sucuri, mere şi colaci.

Potrivit reprezentanţilor primăriei ieşene, costurile mesei pelerinilor sunt asigurate din donaţii şi sponsorizări.

La Catedrala Mitropolitană din Iaşi continuă pelerinajul la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva şi cele ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, aduse la Iaşi, duminică seară, de la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, până luni după-amiază s-au închinat la sfintele moaşte aproximativ 125.000 de credincioşi, iar la rând aşteptau alte câteva mii de persoane.

Începând de vineri dimineaţă, când sfintele moaşte au fost scoase din interiorul Catedralei Mitropolitane, 265 de persoane au acuzat probleme de sănătate şi au necesitat îngrijiri medicale, 19 pelerini fiind transportaţi la spital. În noaptea de vineri spre sâmbătă, o femeie de 61 de ani din localitatea Brăieşti a murit în urma unui stop cardio-respirator, în timp ce se afla la coadă la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Marţi dimineaţă, în faţa Catedralei Mitropolitane va avea loc Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de zeci de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan.

Slujba este programată să înceapă la ora 9.30 şi va dura peste trei ore, fiind aşteptat să asiste şi premierul Victor Ponta.

Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor rămâne expuse pe esplanada din curtea Catedralei Mitropolitane cel mai probabil până marţi seară, după care vor fi reintroduse în interiorul lăcaşului de cult.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici