Iaşi: Localnicii din comuna Lespezi s-au întors la casele lor

Localnicii din comuna ieşeană Lespezi, unde zeci de case au fost inundate de apele Siretului, s-au reîntors luni dimineaţă în propriile locuinţe, însă o parte dintre gospodării sunt complet distruse.

130 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Localnicii din comuna Lespezi s-au întors la casele lor

Localnicii din comuna ieşeană Lespezi s-au întors la casele lor (Imagine: Mediafax Foto)

În urma viiturii, 55 de case au fost inundate, iar luni, la reîntoarcerea acasă, o parte dintre localnici au constatat că locuinţele lor sunt distruse în proporţie de 100%.

"S-a dus totul. Nici măcar pereţii nu au rămas întregi. Am avut animale, recoltă, nimic nu mai pot recupera. Nici nu ştiu unde să mă duc şi ce să fac", a declarat unul dintre localnicii a cărui casă a fost distrusă de ape în totalitate.

Echipe de pompieri continuau, luni dimineaţă, să scoată apa din casele şi curţile sinistraţilor din Lespezi.

Autorităţile locale vor începe evaluarea pagubelor în cursul după-amiezii, urmând ca după finalizarea acestui proces, situaţia să fie trimisă la Consiliul Judeţean Iaşi pentru acordarea unor eventuale despăgubiri.

Câteva zeci de case din localitatea ieşeană Lespezi au fost inundate, duminică, la prânz, de râul Siret, nivelul apelor din curţi atingând în unele locuri până la un metru şi jumătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici