Iaşi: O maşină a Poliţiei a accidentat un motociclist ce nu oprise la semnale agenţilor

Un autoturism al Poliţiei Iaşi a accidentat un tânăr care, aflat pe o motocicletă, nu a oprit la semnalele agenţilor rutieri ce îl depistaseră conducând cu 116 kilometri la oră, iar un martor afirmă că după ce tânărul a căzut unul din poliţişti s-a ucat cu un genunchi pe el, scena fiind filmată.

313 afișări
Imaginea articolului Iaşi: O maşină a Poliţiei a accidentat un motociclist ce nu oprise la semnale agenţilor

Iaşi: O maşină a Poliţiei a accidentat un motociclist ce nu oprise la semnale agenţilor (Imagine: Mediafax Foto)

Ionuţ C. (23 de ani), din Iaşi, conducea, sâmbătă, o motocicletă marca Suzuki, dinspre Botoşani spre Hârlău, iar în localitatea Macsut a fost depistat de aparatele radar conducând cu o viteză de 116 kilometri la oră.

Poliţiştii susţin că au creat imediat filtre, l-au somat pe acesta să oprească, dar motociclistul a ignorat semnalele agenţilor rutieri, continuându-şi drumul.

"La vederea poliţiştilor, motociclistul a schimbat direcţia de deplasare, iar în încercarea de a-l opri autovehiculul Poliţiei s-a deplasat către sensul de circulaţie al acestuia, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Poliţistul a scos bastonul de circulaţie pe geam, moment în care motociclistul nu a redus viteza, maşina lovind motocicleta", se precizează într-un comunicat transmis, duminică, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Iaşi.

În urma impactului, tânărul a fost rănit uşor.

Un martor ocular afirmă că, în timp ce motociclistul era căzut, unul dintre poliţişti a reacţionat violent, urcându-se cu un genunchi deasupra tânărului. De altfel, martorul a filmat întreaga scenă, imaginile fiind difuzate de un post de televiziune.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al IJP Iaşi, a declarat că nu a fost vorba de forţă în acest caz.

"Poliţiştii trebuie să acţioneze ferm în astfel de situaţii. Nu e vorba de forţă în acest caz, însă poliţistul trebuie să facă tot posibilul să-l oprească. Nu poţi să ştii dacă e băut, înarmat sau dacă vehiculul e furat”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IJP Iaşi.

Poliţiştii au reţinut carnetul de conducere al tânărului, cercetările fiind continuate în acest caz.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Iaşi, Liviu Zanfirescu, a declarat, duminică, că vina pentru accidentul petrecut cu o zi în urmă, când un motociclist a fost rănit de o maşină a Poliţiei, aparţine în totalitate motociclistului.

"Nu l-a lovit maşina Poliţiei. Motociclistul a intrat în plin în aceasta. E un tip cunoscut în localitatea Hârlău pentru scandalurile pe care le provoacă. Are obiceiul să sperie copiii cu motocicleta”, a declarat Liviu Zanfirescu.

El a adăugat că motociclistul Ionuţ Ciprian Catargiu, în vârstă de 21 de ani, este un "cunoscut" al Poliţiei, fiind cercetat în şase dosare penale, două dintre acestea pentru obstrucţionarea Poliţiei în timpul unor anchete în care au fost implicaţi prieteni de-ai săi.

În ceea ce priveşte relatările unui martor care a susţinut că tânărul ar fi fost agresat după ce a fost rănit în accident, şeful Poliţiei ieşene are o altă variantă. "Motociclistul a încercat să fugă, chiar dacă era jos. În acel moment, am încercat să-l imobilizăm”, a afirmat Zanfirescu.

El a declarat că IPJ Iaşi a declanşat o anchetă în acest caz, tânărul fiind cercetat pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, pentru depăşirea vitezei, dar şi pentru distrugeri provocare autovehiculul Poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici