Iaşi: Trei bărbaţi, între care un funcţionar public cu statut special, arestaţi pentru proxenetism

Trei bărbaţi din Iaşi, între care un funcţionar public cu statut special, acuzaţi că, în perioada 2011 - 2013, au exploatat sexual mai multe tinere, au fost arestaţi preventiv, în urma mai multor percheziţii.

146 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Trei bărbaţi, între care un funcţionar public cu statut special, arestaţi pentru proxenetism

Iaşi: Trei bărbaţi, între care un funcţionar public cu statut special, arestaţi pentru proxenetism (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut, marţi, trei percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de persoane în scopul exploatării sexuale.

În cauză există suspiciunea că, în perioada 2011 - 2013, trei bărbaţi au recrutat, cazat şi exploatat sexual în municipiul Iaşi mai multe tinere, între care şi minore.

Cei trei postau anunţuri pe site-uri de internet pentru adulţi, racolând astfel clienţi. Banii obţinuţi prin exploatarea sexuală a tinerelor erau păstraţi de cei trei bărbaţi.

Potrivit sursei citate, unul dintre cei trei inculpaţi este funcţionar public cu statut special şi, deşi ştia că persoanele exploatate de ceilalţi doi inculpaţi sunt victime ale abuzului fizic şi sexual, nu a acţionat conform legii deşi avea obligaţia de a o face.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea celor trei bărbaţi, iar în 6 noiembrie Curtea de Apel Iaşi a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele inculpaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici