Iată cât de repede se pot închide şcolile din România. Sunt propuse patru scenarii pentru profesorii depistaţi cu Covid-19

  • Sunt propuse patru scenarii pentru profesorii depistaţi cu Covid-19
  • Carmen Pascu, director: Mi-am propus să închid cancelaria, profesorii să interacţioneze cât mai puţin
  • Carmen Pascu: Dacă un profesor va avea coronavirus cred că se va închide şcoala
5769 afișări
Imaginea articolului Iată cât de repede se pot închide şcolile din România. Sunt propuse patru scenarii pentru profesorii depistaţi cu Covid-19

Directorul unui liceu din Craiova, Carmen Pascu, atrage atenţia asupra scenariilor propuse de autorităţi pentru profesori în cazul infectării cu Covid-19.

Îţi spune că aceştia sunt puţini, deci nevoiţi să se împartă la aproape toţi elevii. Aşa se facă că în cazul în care un cadru didactic este depistat pozitiv va fi dificil de găsit toţi contacţii, tocmai pentru că profesorul predă la mai multe clase.  Deci, elevii vor ajunge să înveţe online.

Află în detaliu care sunt scenariile pentru cadrele didactice:

  • Dacă profesorul a predat la o singură clasă şi nu a intrat în contact cu alte cadre didactice, orele se vor suspenda doar la acea clasă.
  • Dacă un cadru didactic a predat la o singură clasă, dar s-a întâlnit şi cu alţi profesori, elevii vor rămâne acasă. 
  • Dacă profesorul s-a plimbat prin mai multe clase şi s-a văzut cu mai mulţi profesori de pe o singură tură, elevii trec la cursuri online, profesorii intră în in izolare. 
  • Dacă profesorul a predat la mai multe clase şi a avut contact cu colegi de pe ambele ture, şcoala se va închide. La fel se întâmplă şi când sunt depistaţi trei elevi pozitivi din clase diferite.

”Mi-am propus să închid cancelaria în timpul orelor şi profesorii să vină să îşi pună absenţele şi notele în catalog abia după terminarea orelor. Dar este exclus ca un profesor să nu intre în contact cu ceilalţi pentru că îţi fuge un copil din clasă, te duci după el. El iese în curte, involuntar vei intra în contact cu alte cadre didactice. Cred că atunci când un copil va avea Covid-19, sau un cadru didactic, se va închide toată şcoala. Nu poţi să identifici cu cine a intrat în contact acel copil, poate nu a intrat la şcoală în contact cu un alt coleg, dar el este vecin cu el de curte şi s-a întâlnit acasă.”, a declarat Carmen Pascu, directoarea Şcolii Gimnaziale Lascăr Catargiu din Craiova.

”Am avut timp toată vara aceasta să angajăm profesori. Există foarte mulţi candidaţi, care au dat titularizarea anul acesta, cu note foarte mari. În cazul în care ne vom întoarce la şcoală în regim online ne vom întoarce la fel de nepregătiţi. Dacă unii copii vor avea nevoie de tablete la 14 septembrie, în ritmul în care se mişcă toate scenariile acestea biroractice în România mă tem că în primele luni de şcoală ei nu vor avea acces la educaţie”, a declarat Cristina Tunegaru, profesoară în Bucureşti.

  • Reporter: Crezi că profesorii explică mult mai bine la clasă sau în online?
  • Elev: La clasă pentru că poţi să întrebi de câte ori vrei tu şi îţi explică, în online vin mulţi cu întrebări şi nu are timp să răspundă. Mai mult de la meditaţii am înţeles decât de la şcoală”

”Nu este perfect, adică nu se predă ca la şcoală”, spune un alt elev.

”Niciodată nu au fost destui profesori, încă din anii 90. Singura posibilitate o văd eu ca să se închidă şcoala pentru a limita riscul unui focar”, spun şi părinţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici