Iată cum se va susţine admiterea la facultate în România

  • În Universitatea din Bucureşti, doar Facultatea de Drept va susţine examenul de admitere faţă în faţă
  • Desfăşurarea examenelor se va face conform normelor de protecţie
  • Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” are în plan o strategie de susţinere a examenului pe stadion
  • La Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, doar Facultatea de Teatru şi Film susţine examenul clasic, dar probele vor fi programate individual
1624 afișări
Imaginea articolului Iată cum se va susţine admiterea la facultate în România

Iată cum se va susţine admiterea la facultate în România

Devii nostalgic când îţi aminteşti cum ai intrat tu la facultate? Studenţii de acum vor avea amintiri cu mult diferite de ale tale. Admiterile se fac online, iar puţinele facultăţi care mai susţin examenul faţă în faţă se supun regulilor anti-COVID.

MARIAN PREDA, rector Universitatea din Bucureşti: Din Universitatea din Bucureşti, doar Facultatea de Drept va avea un examen clasic de admitere. În această situaţie vor fi folosite foarte multe amfiteatre mari. Vom asigura distanţarea socială conform regulilor în vigoare. Am achiziţionat, de asemenea, 55 de instrumente de măsurat temperatura, termoscannere şi le vom folosi la intrările în instituţie. Îi aşteptăm cu drag, atât pe candidaţi, cât şi pe părinţii lor, dacă doresc să vină împreună şi le vom pune  la dispoziţie şi camere de cazare. 10:33

Cu drag, cu măşti, mănuşi şi dezinfectant. Rectorul de la Facultatea de Medicina „Carol Davila” se inspiră din strategiile coreenilor: examen de admitere cu candidaţii pe stadion.

VIOREL JINGA, rector UMFCD: În tribune, puşi la distanţă corespunzătoare, fiind oarecum şi în aer liber, ar putea sta şi fără mască având distanţa corespunzătoare. Mobilizăm cât mai multe cadre didactice care să îi supravegheze printre rânduri. 

 La Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, doar Facultatea de Teatru şi Film va susţine examenul faţă în faţă, dar probele vor fi individuale, cu programare, pentru a evita întâlnirea candidaţilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici