ICCJ anunţă că, până pe 16 aprilie, se vor judeca doar cauzele urgente

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, joi, că, în perioada 16 martie-16 aprilie, se vor judeca doar cauzele urgente sau cele care se află aproape de prescriere, în contextul prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

606 afișări
Imaginea articolului ICCJ anunţă că, până pe 16 aprilie, se vor judeca doar cauzele urgente

ICCJ anunţă că, până pe 16 aprilie, se vor judeca doar cauzele urgente

Timp de o lună, accesul persoanelor în sediul Curţii Supreme va fi restricţionat iar lucrul cu publicul va fi suspendat.

Judecătorii vor lua în discuţie cauzele fără citarea părţilor, cele care se apropie de termenul de prescriere a faptei dar şi cele care fac referire la declararea indezirabilă a unui cetăţean străin, cele în care se discută măsurile preventive sau contestaţiile.

Cu toate astea, cei care doresc să participe la şedinţele de judecată, trebuie să facă o cerere în scris cu cel puţin 48 de ore înainte de şedinţă, alături de un certificat medical. Magistraţii spun că în sediul ICCJ nu vor avea acces mai mult de 100 de persoane concomitent, aşa cum prevede hotărârea Comitetului pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coronavirus,
iccj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici