ICCJ: Cererea lui Stănculescu de revizuire a deciziei de condamnare, inadmisibilă

Cererea de revizuire formulată de Victor Athanasie Stănculescu în dosarul în care a fost condamnat la 15 ani de închisoare în legătură cu evenimentele din 1989 de la Timişoara a fost respinsă de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

105 afișări
Imaginea articolului ICCJ: Cererea lui Stănculescu de revizuire a deciziei de condamnare, inadmisibilă

ICCJ: Cererea lui Stănculescu de revizuire a deciziei de condamnare, inadmisibilă (Imagine:Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Magistraţii au luat această decizie după ce au constatat că solicitarea fostului general este inadmisibilă.

Cererea a fost judecată, joi, în şedinţă secretă, în urma deciziei din octombrie a magistraţilor.

Victor Athanasie Stănculescu a fost reîncarcerat în 18 septembrie, după ce Curtea Militară de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor la decizia de eliberare pentru un an a fostului general.

Curtea Militară de Apel Bucureşti arăta în motivarea deciziei de reîncarcerare a lui Victor Athanasie Stănculescu că fostul general suferă de boli grave, dar că, potrivit rapoartelor de expertiză medio-legală, acesta poate executa pedeapsa de 15 ani de închisoare în penitenciar.

Stănculescu fusese eliberat în 12 mai din Penitenciarul Jilava. Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis atunci eliberarea lui pe o perioadă de un an, pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu la câte 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Cei doi au fost încarceraţi în aceeaşi zi, la scurt timp ei formulând cereri în instanţă de întrerupere a executării pedepselor din motive medicale. Instanţa a dispus efectuarea unor expertize medicale pentru a fi evaluate stările de sănătate ale lui Chiţac şi Stănculescu.

Mihai Chiţac a fost eliberat din arest în 18 septembrie, pentru trei luni, din motive medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici