Idei de ieşit din casă în pandemia de Covid-19. Tu cum îţi petreci week-end-urile?

  • Yaser este din Tunisia şi locuieşte în România de trei ani
  • La final de săptămână, el preferă natura şi evită ieşirile la restaurant
  • De frica virusului, unii români evită ieşirile la terase şi aleg să se relaxeze în aer liber.
  • Chiar şi în plină pandemie, oamenii găsesc diferite moduri prin care să petreacă finalul de săptămână.
  • Yaser are 30 de ani, lucrează la o firmă IT şi îşi petrece week-end-urile departe de locurile aglomerate, în natură
1660 afișări

El locuieşte de trei ani în România şi nu îi este dor de Tunisia, ţara lui natală.

Ca el procedează mulţi români. Ei petrec finalurile de săptămână la un grătar în aer liber, fiindcă aici reuşesc să păstreze distanţarea socială. Încă nu au încredere să meargă la terase sau să intre în contact cu multă lume.

„Am petrecut foarte mult timp în natură doar ca să evit ieşirile la restaurant şi locurile din ce în ce mai aglomerate! Este prima dată când cumpăr eu totul pentru a face grătarul. Am pregătit tot fiindcă această vară o voi petrece în natură, în cea mai mare parte”, spune Yaser, în timp ce îşi petrece timpul în Pădurea Cernica.

Ca el este şi o tânără mămică. „Ieşim. Am început să ieşim în weekenduri, dar încercăm să păstrăm distanţa. Venim la pădure, mai mergem la ţară, cam asta facem.”

Ea spune că nu merge nici la restaurante sau terase. „Evităm. Nu avem încredere, sincer. Nu comandăm nici mâncare acasă. Preferăm să evităm cât de mult putem.”, spune tânăra. 

Anne, o altă tânără care îşi petrece timpul în aer liber, afirmă că s-a distrat mai mult vara trecută, dar acum distracţia se rezumă la un grătar. 

„M-am distrat mult mai mult vara trecută, clar. Am stat foarte mult în casă vara asta, şi mai ales acum când e cald mă bucur că pot să ies afară să iau aer. E ziua prietenei mele şi am ieşit la un grătar să ne distrăm.

Îmi place în natură, e mai safe şi mă simt şi eu mai bine. Oricum nici înainte nu eram cu pub-urile, deci e ok”, a povestit Anne. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici