IGPR: A fost confirmat un caz de TBC în Arestul Central al Capitalei, în luna iunie

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, joi, că în luna iunie a fost confirmat un caz de tuberculoză la nivelul Arestului Central. O poliţistă este suspectă de această boală.

199 afișări
Imaginea articolului IGPR: A fost confirmat un caz de TBC în Arestul Central al Capitalei, în luna iunie

IGPR: A fost confirmat un caz de TBC în Arestul Central al Capitalei, în luna iunie

"La nivelul lunii iunie, au fost transferate şase persoane cu suspiciune de tuberculoză de la nivelul Arestului Central la Spitalul Penitenciar Jilava. Până la data de 14 iunie, am primit o singură confirmare, adică diagnostic pozitiv de tuberculoză. Bărbatul în cauză a fost încarcerat la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv pe data de 9 iunie, a fost examinat medical şi a existat această suspiciune. La nivel de CRAP a fost initiaţă ancheta epidemiologică, se dezinfectează camera, iar contacţii identificaţi ai cazului urmează să fie trimişi în cel mai scrut timp la consult pneuomologic de specialitate", a declarat Alina Panait, specialist sănătate publică.

Reprezentanţii Poliţiei Române au spus că există o poliţistă suspectă de tuberculoză care se află în investigaţii medicale.

"Până în acest moment, avem o singură colegă care se află în investigaţii medicale pentru a se stabili dacă are sau nu are TBC. MAI va supune măsurilor de transparenţă decizională proiectul de ordin al ministrului pentru aprobarea regulamentului privind organizarea şi funcţionarea centrelor de reţinere şi arestare preventivă precum şi măsurile necesar pentru siguranţa acestora. A fost suplimentat stocul de mănuşi, măşti şi soluţii de dezinfecţie, din acest moment, vom efectua aceste dezinfecţii ori de cate ori va fi necesar, nu ca pâna acum, periodic. Politiştii aleg daca se protejează sau nu", a adăugat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a explicat că de la începutul anului până în prezent au existat 15 deţinuţi suspecţi de tuberculoză, care au fost transferaţi la spitalul penitenciar Jilava.

"De la începutul anului, până la data de 13 iunie au fost transferate la spitalul penintenciar jilava, 15 persoane private de libertate pentru că exista suspiciunea de TBC, suspiciunea nu înseamnă boală. Vizita medicală în centrele de arest preventiv este obligatorie şi se efectuează de medicul care asigură asistenţa medicală. Dacă la examinarea medicală a persoanei private de libertate, se constată că aceasta prezintă secţiuni infecto - contagioase, medicul recomandă încarcerarea în cameră separată sau internarea în unităţi sanitare publice", a explicat Claudia Mahu, director adj. Directia Mediacala IGPR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici