IGSU: Peste 170 de localităţi din 22 de judeţe, afectate de viscol şi ninsori

În ultimele 24 de ore, viscolul, ninsorile abundente şi vântul puternic au produs efecte în 177 de localităţi din 22 judeţe şi în Bucureşti.

440 afișări
Imaginea articolului IGSU: Peste 170 de localităţi din 22 de judeţe, afectate de viscol şi ninsori

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, luni, că în ultimele 24 de ore, viscolul, ninsorile abundente şi vântul puternic au produs efecte în 177 de localităţi din 22 judeţe (Alba, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa,, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Vasllui şi în municipiul Bucureşti.

Pompierii împreună cu celelalte structuri şi autorităţi implicate în gestionarea situaţiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea a 666 autovehicule înzăpezite, degajarea a 543 copaci şi 3 stâlpi de electricitate prăbuşiţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, 12 imobile şi 58 de autovehicule au fost avariate.

De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor abundente, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 13 curţi şi un subsol.

Totodată, pentru avertizarea populaţiei din zonele vizate de vremea rea, au fost emise 9 mesaje prin sistemul RO-ALERT în contextul avertizărilor meteorologice la nivelul a 12 judeţe (Argeş, Brăila, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Prahova, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, luni de dimineaţă se înregistrau avarii în 279 localităţi din 11 judeţe (Argeş, Bacău, Brăila, Bacău, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Telorman, Tulcea şi Vrancea), însumând un număr de aproximativ 190.000 de consumatori finali nealimentaţi.

La acest moment, echipe specializate ale distribuitorilor de energie electrică intervin pentru remedierea situaţiilor semnalate.

În ceea ce priveşte traficul rutier, luni dimineaţă, mai multe tronsoane de drumuri naţionale erau închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Pentru remedierea acestor situaţii, echipaje de deszăpezire acţionează constant cu utilaje şi material antiderapant în judeţele Bacău, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vaslui.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele afectate de vremea severă, au fost luate următoarele măsuri: menţinerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente, pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp; asigurarea permanenţei la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub incidenţa codurilor de vreme rea; activarea Grupei operative şi a Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în 22 judeţe aflate sub avertizare cod roşu şi portocaliu (alba, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Carqaş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui).

Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase în zonele vizate de vremea nefavorabilă, forţe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, poliţişti, jandarmi), precum şi personal specializat din cadrul Administraţiei Drumurilor se află în teren pentru remedierea situaţiilor apărute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici