IGSU: Peste 2.800 de pompieri militari au acţionat în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore. Şapte judeţe şi Capitala, afectate

Peste 2.800 de pompieri militari au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării şi înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

347 afișări
Imaginea articolului IGSU: Peste 2.800 de pompieri militari au acţionat în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore. Şapte judeţe şi Capitala, afectate

IGSU: Peste 2.800 de pompieri militari au acţionat în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore. Şapte judeţe şi Capitala, afectate

Conform sursei citate, vremea nefavorabilă din această perioadă a produs efecte în Capitală şi în 12 localităţi din şapte judeţe: Argeş, Călăraşi, Constanta, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi Prahova.

„Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din 12 curţi şi trei beciuri inundate din cauza ploilor. De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 12 arbori şi a unui panou publicitar, doborâţi de vântul puternic”, informează IGSU.

Până la acest moment, precizează sursa menţionată, nu au fost semnalate cazuri sau situaţii care să pună în pericol viaţa persoanelor sau care să impună măsuri preventive de evacuare.

Pompierii bucureşteni au acţionat în această perioadă pentru îndepărtarea a şase copaci căzuţi pe carosabil şi degajarea apei dintr-un subsol inundat. De asemenea, în judeţul Ilfov s-a acţionat pentru degajarea apei de pe DN1, în zona localităţii Otopeni, situaţia fiind remediată la acest moment.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost sesizate avarii în localităţile Bistriţa şi Orşova, din judeţul Mehedinţi, iar echipe tehnice s-au aflat în teren pentru remedierea situaţiei.

„Având în vedere că şi în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, recomandăm cetăţenilor ca pe timpul manifestărilor vântului puternic să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, avertizează Inspectoratul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici