IICCMER: Salutăm decizia privind susţinerea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului salută decizia preşedintelui României de a include istoria comunismului românesc pe harta celui mai mare muzeu din lume, dedicat comunismului.

227 afișări
Imaginea articolului IICCMER: Salutăm decizia privind susţinerea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington

„Salutăm decizia Preşedintelui României de a include istoria comunismului românesc pe harta celui mai mare muzeu din lume, dedicat comunismului. Vă reamintim că la începutul lunii noiembrie, IICCMER a primit vizita Excelenţei Sale Dl Ambasador Andrew Bremberg, Preşedintele Fundaţiei The Victims of Communism Memorial, din Washington, D.C. Am convenit atunci încheierea unui parteneriat între IICCMER şi Fundaţia The Victims of Communism Memorial, parteneriat care va include dezvoltarea unor programe educaţionale comune, atât la nivel de conţinut, cât şi în privinţa manierei de diseminare a informaţiei. De asemenea, am convenit ca IICCMER să pună la dispoziţie artefacte şi alte materiale care să fie expuse în Muzeul Victimelor Comunismului, ce va fi deschis de Fundaţie în Washington DC. S-a discutat atunci şi despre posibilitatea deschiderii în cadrul Fundaţiei a unui program academic de Studii Româneşti, un proiect care ne va permite să facem cât mai vizibilă istoria comunismului şi acţiunile academice derulate în cadrul Institutului”, transmite Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind plata unei contribuţii financiare voluntare a României pentru susţinerea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC, reprezentând echivalentul în lei a 3.000.000 de dolari americani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici