Ilfov: Percheziţii la o clinică unde s-ar fi eliberat în fals adeverinţe pentru permise de conducere

  • Poliţiştii din cadrul IPJ Ilfov au făcut percheziţii la sediul unei clinici medicale, de unde ar fi fost eliberate în fals fişe medicale necesare pentru obţinerea sau preschimbarea permiselor de conducere.
  • Şase persoane au fost reţinute.
940 afișări
Imaginea articolului Ilfov: Percheziţii la o clinică unde s-ar fi eliberat în fals adeverinţe pentru permise de conducere

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut joi două percheziţii, una la sediul unei clinici medicale private, iar cealaltă la o adresă din judeţul Călăraşi, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu.

Din cercetări au reieşit indicii cu privire la faptul că, în perioada 2019-2024, administratorii clinicii, împreună cu mai mulţi medici, ar fi întocmit şi eliberat în fals zeci de mii de fişe medicale necesare obţinerii sau preschimbării permiselor de conducere, fără ca beneficiarii să se prezinte la clinică pentru a fi consultaţi, iar, dacă se prezentau, fie nu ar fi fost consultaţi de către toţi medicii înscrişi pe fişele medicale, fie ar fi fost consultaţi de către persoane care nu ar fi avut pregătirea medicală necesară de specialitate.

La percheziţii au fost descoperite şi indisponibilizate sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile şi înscrisuri ce ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor investigate, pentru continuarea cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de 6 persoane, respectiv 2 bărbaţi (46 şi 49 de ani) şi 4 femei (34,53,48 şi 56 de ani), urmând ca în cursul zilei de vineri acestea să fie prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri privind măsuri preventive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici