IMAGINI cu studenţi din Capitală care aşteaptă la coadă să voteze la o secţie din Complexul Regie - FOTO

Aproximativ 150 de studenţi din Capitală stau la coadă de mai multe ore să voteze la secţia 1205 din Regie, preşedintele secţiei spunând că votarea nu a fost întreruptă şi că tinerilor li se spune permanent că pot vota oriunde în Bucureşti, însă unii aleg să rămână pentru că sunt aproape de cămin.

1623 afișări
Imaginea articolului IMAGINI cu studenţi din Capitală care aşteaptă la coadă să voteze la o secţie din Complexul Regie - FOTO

IMAGINI cu studenţi din Capitală care aşteaptă la coadă să voteze la o secţie din Complexul Regie (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Cei mai mulţi tineri care stau la coadă la secţia de votare 1205 sunt studenţi din provincie care locuiesc în căminele din Complexul Regie. Unii dintre aceştia au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost îndrumaţi spre această secţie de către reprezentanţii altor secţii de votare la care s-au prezentat iniţial, precizând că nu înţeleg dacă pot vota oriunde în Capitală, pe liste suplimentare, sau doar aici.

Alţi tineri au spus că nu vor să meargă la alte secţii, chiar dacă trebuie să aştepte mai multe ore în faţa secţiei 1205, pentru că aceasta este aproape de căminul lor şi pentru că au venit în grup la votare.

Preşedintele secţiei de votare a declarat, pentru MEDIAFAX, că mulţi dintre studenţii care aşteaptă la coadă au fost trimişi aici de către reprezentanţii altor secţii de votare, el menţionând că nu a fost semnalat niciun incident electoral.

Preşedintele secţie a ţinut să precizeze că, dacă ritmul în care se votează se menţine, mulţi dintre cei de la coadă nu vor apuca să voteze. Acesta a precizat că membrii secţiei de votare îi anunţă periodic pe tineri că pot vota şi la alte secţii din Capitală.

Întrebat dacă votarea a fost întreruptă pentru că nu au mai fost liste suplimentare sau formulare pentru declaraţia pe propria răspundere că nu au mai votat, preşedintele secţiei 1205 a spus că s-a votat fără întrerupere, iar Biroul Electoral de Sector a asigurat numărul necesar de documente.

El a adăugat că, până în jurul orei 19.00, au votat aproximativ 700 de tineri, aceştia fiind trecuţi pe listele suplimentare.

Poliţiştii care asigură ordinea la secţia de votare 1205 din Regie au declarat, pentru MEDIAFAX, că tinerii care aşteaptă la coadă ca să intre să voteze sunt liniştiţi, nefiind înregistrat niciun incident.

Studenţii din Complexul Regie-Grozăveşti pot să voteze la orice secţie de votare din Capitală a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, după relatările privind aglomeraţia la secţia din apropierea campusului.

"Cetăţenii care nu au domiciliul în localitatea în care se află în ziua votării pot vota la orice secţie de votare de pe raza respectivei localităţi", a afirmat Muhuleţ.

Primăriile din Capitală au multiplicat formulare de declaraţii pe propria răspundere pentru cei care votează pe listele suplimentare, acestea fiind trimise la secţiile de votare care au sesizat că au epuizat aceste tipizate, au anunţat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a făcut aceste precizări după ce au fost semnalate situaţii în care la mai multe secţii de votare din Bucureşti s-au epuizat formularele de declaraţii pe propria răspundere ce trebuie completate de cei care votează pe listele suplimentare.

O astfel de situaţie a fost înregistrată la secţia 86 de lângă Gara de Nord, unde zeci de alegători din provincie aflaţi duminică în Bucureşti au fost nevoiţi să aştepte aproximativ trei ore suplimentarea listelor de votare.

Preşedintele secţiei, Mariana Stoian, a declarat pentru MEDIAFAX că, iniţial, unitatea a avut la dispoziţie 70 de liste suplimentare şi 70 de declaraţii, dar că acestea s-au terminat repede.

Aceasta a arătat că secţia a fost nevoită să oprească votarea pentru cei care nu sunt din Bucureşti în jurul orei 14.15, timp de aproximativ o jumătate de oră, în care au fost fotocopiate alte aproximativ 230 de declaraţii şi liste suplimentare. Ulterior, nu s-au putut face copii xerox, astfel că, după ce s-au terminat listele şi declaraţiile existente, secţia a fost pusă în situaţia de a opri din nou procesul de votare în cazul celor care nu sunt din Bucureşti, a explicat Stoian.

După aproximativ trei ore, un reprezentant de la biroului electoral de sector a adus la secţia de votare alte liste şi declaraţii pentru votanţii care nu sunt din Bucureşti.

Poliţiştii aflaţi la faţa locului au precizat pentru MEDIAFAX că nu s-a semnalat niciun incident şi că votaţii au aşteptat liniştiţi listele suplimentare.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici