Imagini de la accidentul în care au murit 14 români. Poliţia Argeş spune că microbuzul era de 9 locuri cu tot cu şofer

Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria soldat cu moartea a 14 persoane este înregistrat la Poliţia Argeş ca autoturism cu o capacitate de opt locuri, plus cel al şoferului, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dănuţ Dinu.

4332 afișări
Imaginea articolului Imagini de la accidentul în care au murit 14 români. Poliţia Argeş spune că microbuzul era de 9 locuri cu tot cu şofer

Imagini de la accidentul în care au murit 14 români. Poliţia Argeş spune că microbuzul era de 9 locuri cu tot cu şofer (Imagine: Hirado.hu)

"Maşina implicată în accident este înregistrată la Poliţie ca autoturism cu o capacitate de opt locuri plus cel al şoferului. Este înmatriculată pe persoană fizică. Nu era necesară licenţă de transport pentru că pentru autoturisme nu este necesară o astfel de licenţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Ioan Benţe, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria, declara că microbuzul implicat în accidentul din Ungaria avea 15 locuri plus cel al şoferului, urmând să fie făcută o expertiză pentru a se stabili dacă a fost adaptat pentru a transporta mai multe persoane.

Ataşatul de afaceri interne preciza că se va face o expertiză în acest caz, în prezent neputându-se da foarte multe informaţii referitoare la o eventuală adaptare a microbuzului pentru a transporta mai multe persoane decât capacitatea sa legală, întrucât este foarte deformat în urma accidentului.

"S-a deformat complet, nu se poate exprima o părere. Se va face o expertiză", a spus Benţe.

Microbuzul implicat în accident era condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani din Piteşti. Acesta este, de altfel, şi proprietarul maşinii.

La momentul accidentului, în microbuz se aflau 15 persoane.

Citeşte şi Accident tragic în Ungaria: 14 români au murit. Printre victime se află şi trei copii

Accidentul s-a petrecut duminică seară, pe autostrada M43, după ce şoferul unui autocamion înmatriculat în România, care se îndrepta spre Szeged, a intrat pe contrasens, lovind microbuzul care se îndrepta spre Mako.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Szeged, Szenti Szabolcs, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că în urma accidentului şi-au pierdut viaţa 14 persoane - trei copii, patru femei şi şapte bărbaţi, toate victimele fiind din microbuz.

El a spus că la Spitalul din Szeged au fost transportaţi şoferul autocamionului, care este grav rănit, dar în stare stabilă, şi un bărbat din microbuz, care este în stare critică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Szeged a explicat că nu poate preciza deocamdată dacă bărbatul în stare critică este şoferul microbuzului sau un pasager.

De asemenea, el a afirmat că poliţiştii au prelevat probe de sânge de la şoferul autocamionului, iar din primele informaţii reiese că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Tir-ul implicat în accidentul din Ungaria soldat cu moartea a 14 români este deţinut de o firmă de transport din municipiul Arad ai cărei patroni sunt un fost poliţist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă şi mama acestuia, femeia afirmând că nu crede că şoferul a adormit la volan.

Autotrenul, care transporta lemn din Arad către Germania, a derapat de pe banda sa de mers după o curbă, a rupt bara care desparte cele două sensuri de mers, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul care venea din sens opus, a declarat pentru MTI un purtător de cuvânt al poliţiei din Csongrad. Microbuzul, cu o capacitate de 15 persoane, efectua o cursă din Valencia (Spania) spre Bucureşti, preciza sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici