Imnul României a răsunat la nai în Pforzheim. Petrecerea românilor de peste hotare | GALERIE FOTO

Ziua Naţională a fost sărbătorită anul acesta la Pforzheim, în cadrul unui eveniment de excepţie, organizat prin societatea Deutsch-Rumänische Gesellschaft Pforzheim/Enzkreis, de către Oana Krichbaum si Cristian Macedonschi. Aceştia au vrut să arate peste hotare ce înseamnă mândria de a fi român.

783 afișări
Imaginea articolului Imnul României a răsunat la nai în Pforzheim. Petrecerea românilor de peste hotare | GALERIE FOTO

Imnul României a răsunat la nai în Pforzheim. Petrecerea românilor de peste hotare | GALERIE FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Cei 99 de ani de existenţă a statului român au fost sărbătoriţi anul acesta cu mare fast, la Pforzheim, în Germania. La eveniment au fost invitate 99 de personalităţi marcante din Germania şi membri ai societăţii Romano-Germane Pforzheim, în special din Landul Baden Württember si regiunea Pforzheim.

Evenimentul a fost organizat prin DRG de către Oana Krichbaum şi consilierul local braşovean Cristian Macedonschi, iar cei prezenţi au avut ocazia să asculte imnul national şi alte piese româneşti cântate la nai de către artista Georgia Gulea. În cadrul aceluiaşi eveniment au fost intonate imnurile Republicii Federale Germania si al Uniunii Europene.

Şi tocmai pentru a se mândri cu oraşul de la poalele Tâmpei, consilierul local Cristian Macedonschi a făcut o prezentare a Braşovului şi a lansat către toţi participanţii invitaţia de a veni anul viitor la Braşov, la sărbătorirea Centenarului.

Printre invitaţi s-au numărat ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, primarul general al orasului Pforzheim, Peter Boch, Gunther Krichbaum, membru în Parlamentul german din 2002, Dr. Hans Ulrich Rülke, membru în Parlamentul Regional al Landului Baden-Württemberg, Ovidiu Lipan Ţăndărică, care a participat în calitatea de ambasador turistic şi cultural al României, membrii Cluburilor Rotary Brasov Burg Transilvania si Pforzheim Schlossberg şi membrii ai societatii DRG Deutsch-Rumänische Gesellschaft Pforzheim/Enzkreis.

Promovarea oraşului a continuat şi sâmbătă la un târg de Crăciun din Pforzheim, acolo unde Societatea Româno-Germană din Pforzheim şi Braşovul au fost reprezentate cu un stand turistic, toţi banii strânşi urmând să fie donaţi organizaţiei "Menschen in Not".

"Salut prezenţa Excelenţei Sale Ambasadorul României în Germania, domnul Emil Hurezeanu atât la festivitatea organizată de către Societatea Româno-Germană din Pforzheim/Enzkreis cu prilejul Zilei Nationale a României, cât şi a doua zi la standul din Bazarul de Crăciun. Pentru Braşov a fost foarte importantă această promovare turistică şi culturală, mai ales că a fost susţinută de ambasadorul cultural şi turistic al României, maestrul Ovidiu Lipan cunoscut sub numele de "Ţăndărică". Programul artistic de Ziua României a fost susţinut de naista braşoveană Georgia Gulea" a declarat consilierul local Cristian Macedonschi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici