Imobilul din Sighetu Marmaţiei unde au avut loc cele două explozii va fi demolat - VIDEO

Imobilul din Sighetu Marmaţiei unde s-au produs cele două explozii soldate cu rănirea a 21 de persoane va fi demolat, întrucât reprezintă "un pericol" pentru muncitorii care lucrează în zonă, iar alimentarea cu gaz va fi reluată abia după remedierea avariei şi după realizarea de probe cu aer.

700 afișări
Imaginea articolului Imobilul din Sighetu Marmaţiei unde au avut loc cele două explozii va fi demolat - VIDEO

Imobilul din Sighetu Marmaţiei unde au avut loc cele două explozii va fi demolat - VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Mircea Man, a declarat, luni, că s-au luat măsurile care se impun pentru demolarea clădirii care reprezintă "un pericol" pentru muncitorii care lucrează în zonă.

El a afirmat că se va înlocui racordul la conducta de gaz, se vor face probe cu aer şi, după o verificare amănunţită, se va relua distribuţia gazelor, oprită duminică după cea de-a doua explozie.

Potrivit sursei citate, "a doua explozie nu trebuia să se întâmple" şi nu trebuia să aibă nimeni acces în zonă până când nu se stabilea că nu sunt acumulări de gaz.

"Sunt lucruri de abecedar. Aşa ceva nu se face, şefii de la distribuţie trebuia să securizeze zona, niciun alt membru al comisiei nu avea ce să caute până nu venea şi spunea că sunt în siguranţă, nu iese gaz", a afirmat Man.

Specialiştii verifică, luni, cu detectoare de gaz perimetrul în care s-au produs exploziile, pentru a constata dacă mai sunt scurgeri de gaz, deşi alimentarea a fost oprită. După ce vor fi făcute verificările, echipele de intervenţie vor decoperta conducta de gaz în apropierea discotecii. Pentru a preveni alte eventuale explozii, s-a dispus închiderea tuturor firmelor care lucrează în zona unde au avut loc cele două deflagraţii. Astfel, în urma securizării zonei, au fost închise sediile Judecătoriei, Finanţelor Publice, Primăriei şi mai multe birouri de avocatură.

Prima explozie de la clubul din Sighetu Marmaţiei a avut loc sâmbătă, în jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. A doua explozie, care i-a surprins pe anchetatorii care făceau investigaţii la faţa locului, s-a produs în jurul orei 10.00 - 10.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici