Împotriva lui Ciprian Pârlog, procurorul militar care a fost în Piaţă pe 10 august, a fost deschisă o acţiune DISCIPLINARĂ

Inspecţia Judiciară anunţă luni că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul militar Ciprian Pârlog, cel care a fost la protestul din 10 august, pentru că prin opiniile exprimate într-un articol de presă din 25 ianuarie 2018, ar fi denigrat judecătorii CSM şi inspectorii IJ.

1626 afișări
Imaginea articolului Împotriva lui Ciprian Pârlog, procurorul militar care a fost în Piaţă pe 10 august, a fost deschisă o acţiune DISCIPLINARĂ

Împotriva procurorul militar care a fost în Piaţă pe 10 august a fost deschisă o acţiune DISCIPLINARĂ. Motivul: opiniile dintr-un articol

„Ca urmarea a efectuării cercetării disciplinare în perioada 8 mai – 7 august 2018, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Bogdan Ciprian Pârlog (procuror militar, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti) pentru „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”, abatere disciplinară prevăzută de art.99 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în aceea că prin opiniile exprimate în cuprinsul articolului „Principalele aspecte de natură a afecta grav sistemul judiciar” (publicat la 25 ianuarie 2018, pe site-ul www.juridice.ro), cu desconsiderarea explicită şi totală a normelor şi standardelor de conduită impuse magistraţilor, a denigrat, în mod deliberat, pe de o parte, membrii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii apreciind că aceasta este „fidelizată” şi „favorabilă actualei puteri politice”, şi inspectorii Inspecţiei Judiciare, pe care i-a calificat drept „organisme controlate de către factorul politic prin care (…) se vor putea exercita presiuni asupra magistraţilor”, se arată în comunicatul Inspecţiei Judiciare.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

În articolul menţionat, procurorul Pîrlog a subliniat: „Instituirea unor mecanisme de control şi presiune asupra magistraţilor, prin organisme controlate politic, direct sau indirect. Astfel, se vor putea exercita presiuni asupra magistraţilor, fie prin intermediul secţiei pentru cercetarea magistraţilor, fie prin intermediul Inspecţiei Judiciare, organisme controlate de către factorul politic prin intermediul membrilor fidelizaţi ai Secţiei pentru judecători a CSM”.

„Mai mult decât atât, organele judiciare, şi în special parchetele, se vor transforma în instrumente de luptă politică, la dispoziţia deţinătorilor puterii politice, revenind la caracterul de organ represiv, corupt şi nefuncţional”, se mai arată în articol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici