Impozitele vor putea fi plătite online, din toamnă

Persoanele fizice vor putea achita, începând cu 1 octombrie, impozitele pe veniturile obţinute din activităţi comerciale, agricole, profesii liberale, transferul de proprietăţi imobiliare sau salarii direct pe Internet, prin intermediul cardurilor bancare.

14 afișări
Imaginea articolului Impozitele vor putea fi plătite online, din toamnă

Impozitele vor putea fi plătite online, din toamnă (Imagine: Mediafax Foto)

Măsura a fost aprobată printr-un ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), urmând să fie implementată începând cu 1 octombrie.

Iniţial, şeful ANAF, Daniel Chiţoiu, estima, în luna februarie, că sistemul de plată online a impozitelor şi taxelor pentru persoanele fizice autorizate şi pentru cei care desfăşoară activităţi liberale va fi introdus la 1 iulie.

Pentru a pregăti sistemul de plată online, ANAF va organiza o licitaţie pentru servicii de încasare online a impozitelor şi taxelor, prin intermediul cardurilor bancare.

Contractul va fi încheiat cu un singur operator, pe o perioadă de trei ani, fiind estimat între 8,03 milioane lei şi 16,06 milioane lei, inclusiv TVA.

Firmele interesate pot depune ofertele până cel mai târziu la 3 iulie, potrivit unui anunţ al ANAF.

Pentru a participa la licitaţie, ofertanţii trebuie să aibă o experienţă de minimum trei ani, perioadă în care să fi deţinut cel puţin trei contracte similare.

Totodată, investitorii trebuie să ateste că înregistrează o cifră de afaceri din tranzacţiile cu card bancar de minim 2,33 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici