Imunizare cu două seruri diferite. Ce recomandă Valeriu Gheorghiţă

  • O parte dintre ţările europene care au vaccinat cu AstraZeneca au decis să folosească alt ser pentru rapel, din cauza reacţiilor adverse ale vaccinului.
  • Cu toate acestea, în momentul de faţă nu există date concrete care să permită schimbarea unui vaccin cu altul pentru a doua doză.
2905 afișări
Imaginea articolului Imunizare cu două seruri diferite. Ce recomandă Valeriu Gheorghiţă

Imunizare cu două seruri diferite. Ce recomandă Valeriu Gheorghiţă

Sergiu Balaban are 30 de ani şi locuieşte în Italia de aproximativ 11 ani. Când a ajuns la centrul de vaccinare, medicii l-au anunţat că a doua doză o va face cu Moderna.

„Am primit un mesaj unde m-au anunţat că a fost anulată programarea pe care o aveam eu, din motive sanitare. N-a durat mai mult de două săptămâni, că am primit al doilea mesaj. Am fost cumva mai liniştit că voi face alt vaccin decât Astra (AstraZeneca-n.r). La Astra am avut două zile destul de grele după vaccin, dureri de muschi, febră, frisoane. Pe când, după Moderna în primele 24 de ore nu am avut nimic altceva decât o durere lejeră de antebraţ”, a declarat Sergiu Balaban, managerul unui cabinet stomatologic din Italia.

 

Valeriu Gheorghiţă le recomandă oamenilor să fie precauţi, înainte să decidă dacă vor să facă rapelul cu AstraZeneca sau nu.

„Dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare.

„Nu cred că există o explicaţie. Cred că trebuie să fim extrem de atenţi să stabilim un profil al pacientului, în aşa fel încât să eliminăm pe cât se poate şi aceste riscuri, chiar dacă sunt reduse”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici