În accidentul din Ungaria au murit pe loc patru femei, trei copii şi şapte bărbaţi

Trei copii, patru femei şi şapte bărbaţi au murit în accidentul din Ungaria, toate aceste persoane fiind din microbuz, în timp ce şoferul TIR-ului a fost rănit grav, dar stabil, iar un bărbat din microbuz este în stare critică, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Szeged Szenti Szabolcs.

1073 afișări
Imaginea articolului În accidentul din Ungaria au murit pe loc patru femei, trei copii şi şapte bărbaţi

În accidentul din Ungaria au murit pe loc patru femei, trei copii şi şapte bărbaţi

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Szeged, Szenti Szabolcs, a declarat luni că în urma accidentului de pe autostrada Szeged-Mako 14 persoane au murit, după ce şoferul unui autocamion înmatriculat în România, care se îndrepta spre Szeged pe autostrada M43, a intrat pe contrasens, lovind un microbuz care se îndrepta spre Mako.

El a afirmat că în urma accidentului au murit pe loc trei copii, patru femei şi şapte bărbaţi, toate victimele fiind din microbuz.

El a spus că la Spitalul din Szeged au fost transportaţi şoferul autocamionului, care este grav rănit, dar în stare stabilă, şi un bărbat din microbuz, care este în stare critică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Szeged a explicat că nu poate preciza deocamdată dacă bărbatul în stare critică este şoferul microbuzului sau un pasager.

De asemenea, el a afirmat că poliţiştii au prelevat probe de sânge de la şoferul autocamionului, iar din primele informaţii reiese că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Microbuzul implicat în accident era înmatriculat în Argeş şi era condus de un bărbat din Piteşti. Acesta este, de altfel, şi proprietarul microbuzului, care avea o firmă de transport şi efectua curse interne şi externe.

La momentul accidentului, tânărul făcea o cursă din Spania în Romania, fiind însoţit de tatăl său şi de cumnatul său.

Tir-ul implicat în accidentul din Ungaria soldat cu moartea a 14 români este deţinut de o firmă de transport din municipiul Arad ai cărei patroni sunt un fost poliţist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă şi mama acestuia, femeia afirmând că nu crede că şoferul a adormit la volan.

Autotrenul, care transporta lemn din Arad către Germania, a derapat de pe banda sa de mers după o curbă, a rupt bara care desparte cele două sensuri de mers, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul care venea din sens opus, a declarat pentru MTI un purtător de cuvânt al poliţiei din Csongrad. Microbuzul, cu o capacitate de 15 persoane, efectua o cursă din Valencia (Spania) spre Bucureşti, a precizat Szabolcs Szenti.

Ambele vehicule au ajuns în şanţul de la marginea drumului, potrivit corespondentului agenţiei de presă MTI de la locul accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici