În dosarul în care a fost reţinut Cătălin Chelu a făcut denunţ şi fiul lui Fătuloiu

În dosarul în care procurorii DNA au reţinut patru persoane, printre care şi omul de afaceri Cătălin Chelu, au făcut denunţuri secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu şi fiul acestuia.

55 afișări
Imaginea articolului În dosarul în care a fost reţinut Cătălin Chelu a făcut denunţ şi fiul lui Fătuloiu

În dosarul în care a fost reţinut Cătălin Chelu a făcut denunţ şi fiul lui Fătuloiu (Imagine: Răzvan ChiriţăMediafax Foto)

Avocatul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, Ioana Ionescu, a declarat, sâmbătă, că în acest caz a făcut denunţ şi fiul lui Dan Valentin Fătuloiu.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost reţinuţi, sâmbătă dimineaţă, de procurorii DNA, după 12 ore de audieri, în cazul privind o posibila mită ce urma să-i fie oferită secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu. Cei patru vor fi duşi, în cursul după-amiezii la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Avocatul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, Ioana Ionescu, a declarat, că fapta de cumpărare de influenţă, una dintre cele două acuzaţii aduse clientului său, nu s-a consumat deoarece banii nu au fost daţi.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Ştefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fătuloiu, a spus avocatul Ionescu.

Avocatul a arătat că Chelu a declarat în faţa procurorilor că nu i-a dat bani lui Fătuloiu şi că nu era speriat de dosarele în care este vizat. Chelu le-a mai spus procurorilor că orice afacerist mai important din România are astfel de dosare şi că, în opinia sa, acest caz nu este decât o făcătură, în încercarea "decapitării" societăţii Alprom, unde el este acţionar majoritar, împreună cu alte două persoane din cele reţinute.

Întrebat în legătură cu flagrantul, avocatul a spus că Chelu ar fi fost în biroul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, iar omul de afaceri a fost apoi condus de acesta la maşina sa, după plecarea secretarului de stat fiind momentul în care au intervenit anchetatorii.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, vineri, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, după ce ar fi încercat să îi ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, între care şi DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici