VIDEO  În Japonia face furori jocul de fotbal pentru cei peste 60 de ani

Sporturile de mare contact, cum este socotit fotbalul, erau cândva considerate interzise pentru persoanele în vârstă din cauza riscului de rănire.

449 afișări
Imaginea articolului În Japonia face furori jocul de fotbal pentru cei peste 60 de ani

În Japonia face furori jocul de fotbal pentru cei peste 60 de ani

În Japonia, persoanele în vârstă de 65 de ani şi mai mult reprezintă aproape o treime din populaţia ţării.

Adulţii în vârstă mai activi şi relativ sănătoşi ies pe terenul de fotbal.

„Pentru o societate care îmbătrâneşte, este un bun exemplu a ceea ce oamenii încă pot face”, spune Yutaka Ito, secretar general al Soccer For Life.

Este o organizaţie responsabilă cu crearea ligilor de fotbal pentru seniori din Tokyo, unde vârsta minimă este de 60 de ani şi în care participă şi bătrâni de 80 de ani.

La 93 de ani, fostul designer de maşini de curse şi portarul echipei Ice Bear, Shingo Shiozawa, este cel mai în vârstă bărbat de pe teren. .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fotbal,
japonia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici