În lipsa cursurilor, bullyingul s-a mutat din şcoală pe stradă. Ultimul caz, în Piteşti: o copilă de 14 ani a fost umilită şi batjocorită

  • O copilă de 14 ani a fost umilită şi batjocorită de alte minore, în Piteşti.
  • Fetei i se cere să îngenuncheze şi să promită că nu mai spune anumite lucruri.
  • În tot acest timp, mai mulţi copii privesc fără reacţie.
  • Poliţiştii piteşteni s-au sesizat din oficiu şi au audiat agresoarele, în prezenţa părinţilor.
  • Specialiştii explică de ce agresiuni similare formelor de bullying au ajuns printre copii, în afara şcolii.
2189 afișări
Imaginea articolului În lipsa cursurilor, bullyingul s-a mutat din şcoală pe stradă. Ultimul caz, în Piteşti: o copilă de 14 ani a fost umilită şi batjocorită

Eşti părinte şi ai copii adolescenţi? Îi poţi informa că devin reponsabili de acţiunile lor şi se pot alege cu dosar penal dacă încalcă legea. Este şi cazul a două minore din Piteşti, de 14 şi 16 ani, care au agresat şi batjocorit o altă fată de 14 ani, în faţa mai multor copii rămaşi fără reacţie. Poliţiştii piteşteni s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări în acest caz. O anchetă vor face şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Cel mai probabil, adolescenta lovită şi agresoarele sale vor ajunge pe mâna unui consilier psihologic. 

Tot în Piteşti, doi minori, de 16 şi 17 ani, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore după ce ar fi lovit un alt tânăr de 19 ani, pe fondul unui conflict spontan. Cei doi vor fi aduşi în faţa procurorilor, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. În lipsa cursurilor, acţiunile ce pot fi încadrate în categoria bullyingului s-au mutat de la şcoală pe stradă. 

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti s-au sesizat în urma apariţiei în cursul serii a unor imagini privind o minoră care este agresată în două ipostaze diferite, iar în cauză a fost întocmit din oficiu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi ameninţări. Verificările continuă pentru stabilirea identităţii tuturor celor implicaţi şi luarea măsurilor care se impun”, a declarat  Florin Popa, agent şef de poliţie, purtator de cuvânt al IPJ Argeş.

”Iuliana Matei: Am putea să-l numim şi aşa (n.r. bullying)Având în vedere că pe perioada aceasta nu se mai derulează cursurile şcolare, în mediul şcolar, iată că agresivitatea între adolescenţi se manifestă în afara şcolii, în comunitate.”, a declarat Iuliana Matei, director DGASPC Argeş.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici