În Marea Britanie, fumătorii ar putea fi supuşi unor controale regulate ca sa prevină cancerul pulmonar

  • Computerul tomograf captează 70% dintre cancerele pulmonare în stadii incipiente
  • Experţii britanici cer guvernului să oblige fumătorii să meargă la controale regulate
  • Trei din patru cazuri de cancer pulmonar sunt depistate în stadiul trei şi patru, potrivit The Guardian
551 afișări
Imaginea articolului În Marea Britanie, fumătorii ar putea fi supuşi unor controale regulate ca sa prevină cancerul pulmonar

Tomografia computerizată captează 70% dintre cancerele pulmonare aflate în stadii incipiente, potrivit unui studiu făcut de Serviciul Naţional de Sănătate.

Experţii britanici solicită guvernului să îi oblige pe fumători să meargă mai des la control. În felul acesta ar putea reduce numărul de decese cauzate de cancer pulmonar, scrie The Guardian.

În Marea Britanie, aproximativ 48.000 de persoane sunt diagnosticate în fiecare an cu cancer.

În România, peste 11.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer anual.

Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie a introdus scanere de cancer pulmonar în parcările supermarket-urilor din toată ţara.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici