În Poiana Braşov, circulaţia rutieră va fi restricţionată sâmbătă

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, sâmbătă, între orele 10.00 - 17.00, în Poiana Braşov, ca urmare a campaniei europene de protecţie a mediului, "În oraş, fără maşină!", lansată de Primăria municipiului Braşov.

1 afișare
Imaginea articolului În Poiana Braşov, circulaţia rutieră va fi restricţionată sâmbătă

În Poiana Braşov, circulaţia rutieră va fi restricţionată sâmbătă

Evenimentul, care face parte din proiectul "Dezvoltare durabilă la Braşov într-un mediu curat", este derulat în cadrul programului Phare Societate Civilă 2004.

Ziua "În oraş, fără maşină" este organizată pentru a doua oară la Braşov, în colaborare cu Agenţia pentru Managementul Energiei şi Protecţia Mediului Braşov - ABMEE şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov. Primarul George Scripcaru a ales ca evenimentul să se desfăşoare în Poiana Braşov, şi nu în oraş, deoarece la ediţia de anul trecut traficul a fost blocat timp de peste două ore pe un bulevard din centrul municipiului Braşov.

Astfel, sâmbătă, pe un traseu selectat din Poiana Braşov vor circula doar mijloace de transport în comun, vehicule utilitare, biciclete şi pietoni, potrivit primarului braşovean.

"Cei care se vor afla, sâmbătă, în Poiana Braşov pot folosi spaţiile de parcare până la zona amenajată şi pot alege din timp trasee ocolitoare în cazul în care doresc să folosească maşina în ziua evenimentului", a spus Scripcaru.

De asemenea, în zona amenajată vor fi făcute măsurători ale noxelor în trafic şi vor avea loc concursuri cu mijloace de transport nemotorizate (cross, concurs de biciclete, triciclete şi skateboard-uri), scopul evenimentului fiind conştientizarea cetăţenilor cu privire la efectul noxelor asupra mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici