VIDEO  În Rusia se merge la şcoală cu kalaşnikov şi cu grenade de mână

Odată cu noul an şcolar, au început şi lecţiile de „Fundamentele siguranţei vieţii”.

303 afișări
Imaginea articolului În Rusia se merge la şcoală cu kalaşnikov şi cu grenade de mână

După cum a informat ministrul britanic al Apărării în actualizarea sa zilnică, din acest an, studenţii şi elevii din Rusia vor învăţa să folosească kalaşnikov-urile.

Raportul, publicat pe reţeaua de socializare X, explică faptul că noul an şcolar rusesc a început cu un curriculum care include atât învăţarea deprinderilor militare, cât şi viziunea Kremlinului asupra istoriei Ucrainei.

Preşedintele rus Putin a susţinut personal o lecţie deschisă, cu 30 de şcolari, în prima zi a trimestrului.

„Subiectele examenului de istorie naţională actualizat includ reunificarea Crimeei cu Rusia şi „Operaţiunea militară specială” din Ucraina”, scriu experţii londonezi. Parlamentul Rusiei a aprobat anul trecut programa.

Lecţiile „Fundamentals of Life Safety” vor implica studenţii din ultimul an şi vor include un modul de pregătire militară de bază. Înseamnă că va fi învăţat „cum să manevreze kalaşnikov-urile, folosirea grenadelor de mână, operaţiuni cu avioane fără pilot şi primul ajutor pe câmpul de luptă”. Elevii vor putea, de asemenea, să cunoască veterani de război în clasă.

„Noul curriculum are trei obiective: să îndoctrineze studenţii cu raţiunea Kremlinului pentru „Operaţiunea Militară Specială”, să insufle studenţilor o mentalitate marţială şi să reducă timpul de pregătire pentru mobilizare şi desfăşurare”.

„Introducerea operaţiunilor UAV (prescurtare de la vehicul aerian fără pilot, drone) indică importanţa crescândă a acestora pe câmpul de luptă şi lecţiile învăţate despre aceste sisteme direct din conflictul din Ucraina”, conchide raportul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici