În Suceava se suspendă activitatea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor

  • Se închid restaurantele, teatrele şi sălile de cinema şi în Suceava
  • În Timioşoara, joi şi vineri rata de infectare a fost de 1,53, respectiv 1,59
  • Şi în Cluj-Napoca activităţile de acest fel vor fi oprite din 12 octombrie
337 afișări
Imaginea articolului În Suceava se suspendă activitatea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor

De astăzi restaurantele, teatrele şi cinematografele se închid şi în Suceava. Iar purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile publice deschide din apropierea şcolilor. Asta, între orele 7,45-20.30.

Şi Clujul are parte de acelaşi tratament. Acolo, restaurantele, cafenelele şi teatrele de închid de luni, 12 octombrie. Pentru 10 zile. Este interzisă şi organizarea de nunţi, botezuri sau alte evenimente private în interior.

La Timişoara încă mai poţi merge la restaurant. Chiar dacă rata de infectare a trecut de 1,5 la mia de locuitori.

Restaurantele din Suceava, închise începând de sâmbătă

Restaurantele şi cafenelele care îşi desfăşoară activitatea în interiorul clădrilor vor fi închise de sâmbătă în oraşele Suceava şi Siret şi în comunele  Bălcăuţi, Calafindeşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ipoteşti, Pojorâta şi Todireşti din judeţul Suceava.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a decis, vineri, închiderea restaurantelor din mai multe localităţi în care incidenţa cazurilor de Covid a depăşit 1,5 la 1.000 de locuitori.

„În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 782/2020 activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfāşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se suspendă începând cu data de 10.10.2020, ora 08:00, în următoarele unităţi administrativ-teritoriale: municipiul Suceava, oraşul Siret, respectiv comunele Bălcăuţi, Calafindeşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ipoteşti, Pojorâta şi Todireşti”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare se suspendă, cu excepţia activităţilor pe care le desfăşoară pentru clienţi cazaţi în aceste unităţi.

De asemenea, în localităţile menţionate este suspendată activitatea cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi sau concerte.

„În aplicarea art 3, alin (1) din Anexa nr. 2 la H.G. nr. 782/2020, se stabileşte faptul că în intervalul orar 07:45 – 20:30, de luni până vineri, în toate spaţiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învâţâmânt din municipiul Suceava, oraşul Siret, respectiv comunele Bălcăuţi, Calafindeşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ipoteşti, Pojorâta şi Todireşti, purtarea mijloacelor individuale de protecţie (mască de protecţie etc.) este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Primăriile unităţilor administrativ-teritoriale menţionate anterior vor marca fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei etc.) şi vor afişa în locuri vizibile un semn distinctiv pentru delimitarea spaţilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ”, se mai arată în comunicat.

Totodată va fi suspendată activitatea sălilor de noroc, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.

„Primăria municipiului Suceava va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun cu 20 de autobuze în vederea evitării supraaglomentării persoanelor în interiorul acestora, respectiv pentru asigurarea normelor de distanţare socială”, a mai decis CJSU Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici