În timp ce FBI face expertiza oaselor, specialiştii INML sunt audiaţi în dosarul Caracal. Tonel Pop: Vor da explicaţii

Mai mulţi specialişti din cadrul INML sunt audiaţi, luni, la IGPR, în dosarul Caracal, pentru a da explicaţii privind expertiza rămăşiţelor găsite la casa lui Gheorghe Dincă, a anunţat avocatul familiei Melencu, Tonel Pop.

1440 afișări
Imaginea articolului În timp ce FBI face expertiza oaselor, specialiştii INML sunt audiaţi în dosarul Caracal. Tonel Pop: Vor da explicaţii

În timp ce FBI face expertiza oaselor, specialiştii INML sunt audiaţi în dosarul Caracal. Tonel Pop: Vor da explicaţii

„Vor fi mai multe audieri cu personalul INML - specialişti, experţi pe mai multe domenii. Vor da nişte explicaţii procurorilor, nouă, cum au făcut acele expertize, cum au ajuns la acele concluzii. Vor da detalii. Este o procedură judiciară prevăzută de Codul de Procedură Penală”, a anunţat Tonel Pop.

Avocatul familiei Melencu a precizat că dosarul în care sunt audiaţi specialiştii INML este cel privind crimele din Caracal, nu cel de pe rolul Parchetului General, deschis după o sesizare a lui Alexandru Cumpănaşu care vizează expertiza ADN-ului Alexandrei Măceşanu.

„Este vorba despre dosarul de bază în care au făcut expertize şi li se cer explicaţii tehnice privind expertizele, deci nu este vorba de un dosar în care dumnealor ar fi anchetaţi”, a explicat avocatul.

Gheorghe Dincă a fost arestat la începutul lunii iulie, după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu. La domiciliul acestuia au fost găsite rămăşiţe umane despre care INML a precizat, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei.

Rămăşiţele găsite în liziera pădurii din Caracal, despre care Dincă spune că sunt ale Luizei, au fost trimise în SUA pentru a fi analizate de FBI.

Taguri:
audieri,
inml,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici