În zeci de şcoli din Prahova se fac încă lucrări de reparaţii şi amenajări: Cursuri în două schimburi sau elevi mutaţi

În Prahova, în 78 de unităţi de învăţământ se fac încă lucrări de reparaţii şi amenajări interioare, iar până luni în trei locaţii aceste lucrări nu vor fi terminate. Pentru clădirile aflate în şantier, autorităţile au găsit soluţii, respectiv cursuri în două schimburi sau elevi mutaţi.

168 afișări
Imaginea articolului În zeci de şcoli din Prahova se fac încă lucrări de reparaţii şi amenajări: Cursuri în două schimburi sau elevi mutaţi

În zeci de şcoli din Prahova se fac încă lucrări de reparaţii şi amenajări: Cursuri în 2 schimburi sau elevi mutaţi

Potrivit Prefecturii Prahova, în 78 de unităţi de învăţământ din Prahova se desfăşoară lucrări de reparaţii şi amenajări interioare, dar până pe 9 septembrie, doar în trei locaţii vor mai exista şantiere.

„Aceste unităţi se află în Ceptura, Măneciu şi Comarnic, acolo unde lucrările de reabilitare şi modernizare având termen de finalizare 2021-2022. Elevii din aceste unităţi nu vor fi afectaţi pentru că s-au găsit soluţii în acest sens”, arată sursa citată.

Secretarul Primăriei Ceptura, Gheorghe Mihalache, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că lucrări se desfăşoară şi după începerea noului an şcolar la şcoala cu clasele I-VIII din Ceptura de Jos. Aici, ultima reabilitare a fost făcută după cutremurul din 1977. Lucrările au început în luna iulie şi vor dura aproximatic trei ani.

„Şcoala a fost refăcută după cutremurul din 1977. Acum sunt lucrări de consolidare. Pentru ambele clădiri, cea nouă şi cea veche. Pe luăm însă pe rând. Lucrăm întâi la clădirea veche. Avem fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Lucările au început târziu, în iulie, pentru că am stat mult după avize”, a declarat Mihalache.

Potrivit acestuia, în corpul vechi sunt 5 săli de clasă. Elevii de aici vor învăţa în celălalt corp, alternativ, în două schimburi.

În această şcoală sunt aproximativ 200 de copii.

La rândul său, primarul din Măneciu, Vasile Cordoş, a declarat că la una dintre şcolile din comună, după 9 septembrie se vor desfăşura lucrări, dar elevii nu sunt afectaţi.

„Este vorba despre o extindere la şcoala gimnalizală. Facem acolo o sală de spectacole, de şedinţe, unde să fie careul la început de an, nu săli de clasă. Este un corp legat de actuala şcoală. Lucrările au început luna trecută şi cred că vor fi gata în primăvară”, a spus Cordoş.

Lucrările de la Liceul din Comarnic se fac la corpul doi şi presupun reabilitarea totală, având în vedere că era afectată şi structura de rezistenţă.

„Suntem în grafic cu lucrările, se lucrează la acoperiş acum. Este vorba despre o reparaţie capitală. De patru ani era închis acest corp. Funcţionau doar două clase aici. Elevii au fost mutaţi în celălalt corp sau la alte şcoli din localitate", a declarat primarul oraşului Comarnic, Sorin Popa.

Lucrările vor fi gata în primăvara anului viitor, proiectul având valoare de aproximativ două milioane de lei.

În Prahova există 897 de clădiri în care funcţionează şcoli şi grădiniţe.

Taguri:
prahova,
şcoli,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici