Încă două decese cauzate de gripa porcină în România

Ministerul Sănătăţii a înregistrat, în ultimele 24 de ore, alte 168 de cazuri noi de gripă pandemică A/H1N1 şi alte două decese, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 3.427, iar al deceselor la cinci, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în MS, Adrian Streinu-Cercel.

26 afișări
Imaginea articolului Încă două decese cauzate de gripa porcină în România

Încă două decese cauzate de gripa porcină în România (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cele două persoane care au murit în urma infectării cu gripa pandemică aveau şi obezitate, respectiv leucemie.

Dintre cele 168 de cazuri, opt sunt din Dâmboviţa şi Alba, nouă din Dolj şi Sibiu, şapte din Vrancea, şase din Bacău, Braşov şi Suceava, 11 din Botoşani, 12 din Buzău, câte unul la Arad, Giurgiu şi Vâlcea, cinci la Constanţa, Prahova şi Ilfov, două la Tulcea, trei la Vaslui şi 63 din Bucureşti, informează MS.

De asemenea, au fost suspendate cursurile la Colegiul Naţional "Lucian Blaga" Sebeş, judeţul Alba şi Liceul "Marin Preda", Bucureşti.

Streinu-Cercel a declarat că, până în prezent, în România nu au fost înregistrate mutaţii ale virusului şi că, din când în când, se fac teste pentru a se stabili dacă apar astfel de situaţii.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt vaccinaţi contra gripei noi angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, fiind vaccinat şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici