Încă o zi liberă pentru elevii din Capitală. Aceştia nu merg la cursuri de Ziua Mondială a Educaţiei

De Ziua Mondială a Educaţiei, în data de 5 octombrie, elevii din Capitală nu vor învăţa, anunţă ISMB, precizând că pe 8 octombrie, unităţile de învăţământ în care vor fi secţiile de votare pentru Referendum vor decide şi dacă vor fi modificate sau nu cursurile, pentru a amenaja sălile.

547 afișări
Imaginea articolului Încă o zi liberă pentru elevii din Capitală. Aceştia nu merg la cursuri de Ziua Mondială a Educaţiei

Încă o zi liberă pentru Elevii din Capitală. Aceştia nu nu vor merge la cursuri de Ziua Mondială a Educaţiei

Vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei este zi liberă în Bucureşti pentru elevi, prin contractul colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

“În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (...) încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ (...) unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie - Ziua Educaţiei şi ziua de 5 iunie - Ziua învăţătorului. (...) În Municipiul Bucureşti, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

De asemenea, unităţile de învăţământ în care vor fi instalate secţii de votare pentru Referendumul din 7 octombrie ar putea să-şi modifice programul în ziua de luni, 8 octombrie, pentru a pregăti sălile pentru cursuri.

Potrivit aceluiaşi contract încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, elevii din Bucureşti au liber în zilele: 1 şi 2 ianuarie; prima, a doua şi a treia zi de Paşti; 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 5 octombrie - Ziua Mondială a Educaţie; 30 Noiembrie - Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotirorul României; 1 Decembrie; 25, 26 şi 27 Decembrie - Naşterea Domnului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici