Continuă problemele cu marii arşi: Încă un pacient cu arsuri grave nu este transferat la Bucureşti, deoarece nu sunt locuri/ Ministrul Sănătăţii spune ce se va întâmpla dacă apar alte cazuri

Un nou caz al unei persoane, care a suferit arsuri şi nu are loc la o clinică din Capitală, s-a înregistrat în ultimele ore. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea spune că nu este vorba despre un refuz, dar nu mai erau locuri, victima fiind dusă la Timişoara.

955 afișări
Imaginea articolului Continuă problemele cu marii arşi: Încă un pacient cu arsuri grave nu este transferat la Bucureşti, deoarece nu sunt locuri/ Ministrul Sănătăţii spune ce se va întâmpla dacă apar alte cazuri

Încă un pacient cu arsuri nu e transferat la Bucureşti din lipsă de locuri

Femeia de 68 de ani, care a suferit arsuri grave în urma unui accident petrecut în comuna Ţiţeşti din judeţul Argeş, este o fostă asistentă medicală, în prezent pensionară.

Femeia a suferit un accident casnic, sâmbătă, fiind dusă la spital cu arsuri.

Managerul Ambulanţei Argeş, Marian Hiru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că echipajul Salvării a fost solicitat în comuna Ţiţeşti, din Argeş, unde medicii au găsit-o pe femeie cu arsuri pe picioare, abdomen şi torace.

„A suferit arsuri pe o suprafaţă de corp. A fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti”, a declarat Hiru.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Piteşti spun că, la ora transmiterii acestei ştiri, femeia este în stare stabilă, însă este depăşită „capabilitatea de intervenţie” şi tocmai de aceea s-a luat decizia ca pacienta să fie transferată la o clinică de arşi.

Medicii au încercat transferul la Bucureşti, dar nu au fost găsite locuri.

„Este o pacientă internată sâmbătă seara. Este stabilă. Are arsuri de gradul doi şi trei pe aproximativ 25 - 30 la sută din suprafaţa corpului. Am găsit un loc şi va fi transferată la Timişoara. La Bucureşti nu am găsit locuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Marius Pascu.

Femeia va fi transferată cu elicopterul, în cursul zilei de duminică.

„Am fost informată în cursul zilei, de cei de la Comietul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă. Ei au posibilitatea de a găsi locuri. Nu s-a pus problema unui refuz, ci al căutării unui loc, având în vedere patologia. Pacienta a fost nevoie să fie stabilizată. S-a luat decizia transferului în Timişoara, unde poate fi tratată", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Antena 3.

Ministrul recunoaşte că în Capitală nu mai sunt paturi pentru astfel de pacienţi.

„În Bucureşti nu mai sunt locuri, dacă apar alte cazuri se pune problema transferului în străinătate", a afirmat ministrul.

Ministrul spune că şi în Timişoara lipsesc dotările pentru mari arşi.

„Secţia poate trata pacienţii arşi, are nevoie de dotări pentru a trata mari arşi, Din păcate achiziţia de aparatură a început să fie făcută doar anul acesta. În 4-8 săptămâni să poată fi livrate aparatele”, a mai spus Pintea, la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici