Video Incendiile de pădure afectează opt judeţe - VIDEO

Incendii de pădure au loc, vineri, în opt judeţe, pentru stingerea acestora intervenind pompieri militari, alături de pompieri civili, vânători de munte, angajaţi ai Inspectoratului General de Aviaţie şi ai ocoalelor silvice, precum şi voluntari, informează, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

626 afișări

ARGEŞ

În judeţul Argeş, incendiile de pe Vârfurile Netotu şi Roşu din masivul Făgăraş s-au extins. În această zonă arde vegetaţie uscată din golul alpin, plantaţie de puiet de brad, pădure de conifere şi resturi de exploatare forestieră pe o suprafaţă ce însumează aproximativ 630 hectare, existând în continuare pericolul de extindere a focului. Incendiul semnalat pe Vârful Negoiu este sub control, zona rămânând sub supravegherea unui angajat al ocolului silvic, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a survolat, joi, zona pentru recunoaştere aeriană, iar vineri intervine şi prin aruncare de substanţe stingătoare.

"Pentru evaluarea detaliată a evoluţiei incendiilor din Munţii Făgăraş a fost solicitată furnizarea de imagini prin satelit, de mare rezoluţie, Centrului de Informare şi Monitorizare în situaţii de urgenţă, al Uniunii Europene. Solicitarea a fost validată şi acceptată", a precizat IGSU.

HARGHITA

În judeţul Harghita, pompierii militari intervin pentru lichidarea şi supravegherea incendiilor de resturi de exploatare forestieră, puiet regenerat şi păşune alpină din comunele Căpâlniţa, Sânsimion şi Subcetate, reuşindu-se limitarea arderilor. Un alt incendiu a izbucnit în comuna Gălăuţaşi, pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare, arzând resturi de exploatare forestieră. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă încearcă să mobilizeze cetăţenii din localitate, pentru a interveni împreună la stingerea focului.

BRAŞOV

În judeţul Braşov, pentru localizarea incendiului de pe Vârfurile Berevoiescu şi Ţiganu din Masivul Făgăraş s-au executat spaţii prin defrişare pentru izolarea zonei incendiate, cu lăţimea de şase metri şi pe o lungime de aproximativ doi kilometri. Incendiul a depăşit zona delimitată şi s-a creat un alt spaţiu de izolare a focului. Pentru lichidarea celor două focare din comunele Recea şi Hârseni, autorităţile locale au decis suplimentarea forţelor de intervenţie, astfel încât 280 de persoane vor fi angrenate în această intervenţie, dintre care 100 de pompieri militari.

BOTOŞANI

În localităţile Avrămeni şi Ibăneşti din judeţul Botoşani, 70 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite, joi, de flăcări, a precizat IGSU.

MARAMUREŞ

În judeţul Maramureş, incendiul semnalat în apropierea localităţilor Moisei şi Săcel, ce cuprinsese 20 de hectare de litieră şi coronament de pădure tânără de răşinoase, a fost lichidat. Un alt incendiu a izbucnit în apropiere de localitatea Baia Borşa, pe o suprafaţă de cinci hectare de pădure tânără molid, într-o zonă greu accesibilă, echipele de intervenţie acţionând pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

COVASNA

Incendiul din localitatea Filia, judeţul Covasna, ce a cuprins iniţial opt hectare de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră, care fusese stins în cursul zilei de joi, s-a reaprins vineri pe un hectar.

BISTRIŢA-NĂSĂUD

În judeţul Bistriţa-Năsăud, continuă intervenţiile pentru lichidarea incendiului din comuna Rebra, fiind afectate 30 de hectare de vegetaţie uscată şi păşune.

NEAMŢ

La o altitudine de 1.400 metri, în judeţul Neamţ, comuna Bicazul Ardelean, a izbucnit, joi după-amiază, un incendiu de vegetaţie uscată ce s-a extins la pădurea de răşinoase. Echipajele de intervenţie au creat un culoar de protecţie prin defrişare şi au reuşit, după aproximativ cinci ore, stingerea incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici