INCENDIU CONFORT CITY - ISC: În 2008, au fost autorizate ultimele două niveluri ale blocurilor din complex

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că blocurile din complexul rezidenţial Confort City au din 2007, de la Primăria Popeşti-Leordeni, autorizaţie pentru nouă etaje, în anul următor cerându-se înălţarea cu încă un etaj şi mansardă.

607 afișări
Imaginea articolului INCENDIU CONFORT CITY - ISC: În 2008, au fost autorizate ultimele două niveluri ale blocurilor din complex

ISC: În 2008, au fost autorizate ultimele două niveluri ale blocurilor din Confort City (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

"Autorizaţia de construcţie pentru cele şase corpuri de clădire din complexul rezidenţial Confort City a fost dată în decembrie 2007, blocurile fiind prevăzute cu subsol, parter şi nouă etaje. În aprilie 2008, constructorul a solicitat extinderea pe verticală cu încă un etaj şi mansardă, obţinând o nouă autorizaţie", a spus purtătorul de cuvânt al ISC, Paul Racoviţă.

Inspectoratului Judeţean Construcţii Ilfov i s-a solicitat acordul pentru această extindere, pe care l-a şi acordat, a mai spus Racoviţă, precizând că ISC emite acorduri pentru construcţii deja existente.

Potrivit lui Racoviţă, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local din Popeşti-Leordeni pentru Confort City prevede construcţii de până la 14 etaje.

Un bloc din ansamblul rezidenţial Confort City a fost afectat, marţi, de un incendiu izbucnit la mansardă, în urma căruia câteva zeci de apartamente au fost distruse.

Complexul Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Blocul afectat de incendiu nu avea nevoie de autorizaţie privind securitatea la incendiu eliberată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pentru că nu era mai înalt de 11 niveluri, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt ISU Ilfov, Simion Petruş.

Petruş a explicat că blocul respectiv, care are 11 niveluri, nu se încadrează în categoriile de construcţii care trebuie să primească avizul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1739/ 2006.

Potrivit HG citate, se supun autorizării clădiri civile definite conform reglementărilor tehnice specifice domeniului securităţii la incendiu ca "înalte" sau "foarte înalte", indiferent de aria construită ori de destinaţie, "înalte" însemnând de peste 11 etaje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici