Incendiu de fond forestier în zona Vârfului Greabăn. Un avion al Armatei intervine în sprijinul pompierilor

  • Un incendiu de fond forestier a izbucnit duminică pe Valea Vaserului, în zona Vârfului Greabăn.
  • În sprijinul pompierilor din Maramureş intervine şi un avion al MApN.
151 afișări
Imaginea articolului Incendiu de fond forestier în zona Vârfului Greabăn. Un avion al Armatei intervine în sprijinul pompierilor

Potrivit ISU Maramureş, la faţa locului acţionează doi ofiţeri şi cinci subofiţeri, cu o autospecială de stingere 6 x 6, din cadrul Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus. În sprijin acţionează şi angajaţi ai unui composesorat silvic din zonă.

Conducerea ISU Maramureş a solicitat, cu aprobarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o aeronavă în sprijin, pentru localizarea şi lichidarea incendiului. „Zona în care se manifestă acesta, situată la circa circa 10 kilometri de oraşul Vişeu de Sus, la o altitudine de circa 1400 de metri, este inaccesibilă pe cale terestră”, a transmis ISU Maramureş.

În urma solicitării, o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale a efectuat duminică patru misiuni de stingere.

Intervenţia va continua, până la lichidarea focarului, anunţă pompierii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici